Campionatul Naţional de gimnastică de la Ploieşti, singurul concurs major organizat pe plan intern în această toamnă, a reconfirmat valoarea şcolii reşiţene de profil. 22 de medalii au cucerit sportivii de la CSS şi CSM Reşiţa, într-o competiţie plină de neprevăzut: chiar participarea reşiţenilor s-a aflat sub semnul întrebării, din cauza unui caz de coronavirus, test care s-a dovedit în cele din urmă fals-pozitiv. Delegaţia din urbea de pe Bârzava a plecat în ultima clipă, dar problemele nu i-au scos din ritm pe gimnaştii Reşiţei, care au încheiat competiţia cu un bilanţ remarcabil.

“A fost un concurs foarte obositor, ţinând cont că imediat ce am ajuns, am intrat direct în sala de antrenament, după care au urmat două zile de competiţie foarte grele.În urma finalelor, Reşiţa a reuşit să obţină un număr de 22 de medalii, un total pe care, sincer vă spun, eu nu l-am avut în obiective, având în vedere acest an atipic pentru pregătire. Am avut sportivi de la CSM Reşiţa care au avut evoluţii foarte bune. La seniori, Robert Pașca a obţinut şase medalii: una de aur, două de argint și trei de bronz. El a fost foarte aproape de locul I la individual compus, dar ne-am bucurat şi pentru locul doi, ţinând cont că el a avut o ratare la bară fixă. Raul Șoica a cucerit două medalii de bronz, iar Gabriel Țîțaru a obţinut un bronz. Un total de 9 medalii pentru sportivii de la CSM Reşiţa. Sportivii mai mici, de la CSS Reşiţa, au obținut și ei evoluţii foarte bune. În principiu, au participat reşiţenii componenţi ai lotului de juniori, iar pe lângă ei a fost prezent şi Drăgulescu, care este la club. Să îi luăm pe rând: Felix Simion a câștigat șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz, iar Robert Aioanei a cucerit patru medalii,  una de aur, una de argint și două de bronz. La Andrei Titi nu am vrut să riscăm, deoarece venea după o accidentare și nu a concurat la toate aparatele. Dar și așa, Andrei Titi a cucerit o medalie de argint și una de bronz. De asemenea, Richard Drăgulescu, fiul cunoscutului gimnast Marian Drăgulescu, a obținut un bronz la sol, aparat care-l reprezintă și pe tatăl său. Ţin să mulţumesc celor două cluburi, CSM şi CSS Reşiţa, care ne-au susţinut din toate punctele de vedere. De asemenea, aş dori să mulţumesc reprezentanţilor firmei Paldya, care sprijină de câţiva ani secţia de gimnastică de la CSM Reşiţa”, a declarat antrenorul coordonator Robert Bălan.

De interes:  Parfumuri foarte speciale Emper

De remarcat că, într-un clasament al numărului de medalii obţinute la Naţionale, Reşiţa  ocupă locul I pe ţară. Dintre cele 22 de medalii, 9 au fost cucerite de sportivii de la CSM Reşiţa, iar 13 au îmbogăţit palmaresul grupării CSS Reşiţa. Gimnaştii reşiţeni prezenţi la Ploieşti au fost pregătiţi şi însoţiţi de antrenorii Robert Bălan şi Alexandru Avram.

foto: facebook Robert Balan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.