În Valea Domanului, doar gazonul e bun. Alex Pelici demisionează după eşecul suferit în faţa ultimei clasate

Cei mai fideli suporteri ai Reşiţei şi-au ocupat şi astăzi posturile de pe deal, convinşi că al patrulea meci de acasă va fi cu noroc, mai ales că în Valea Domanului a venit de această dată codaşa Pandurii Târgu Jiu. Fotografii şi jurnaliştii s-au plasat şi ei cuminţi în spatele porţii gorjene, gata să imortalizeze golurile rosso-nerilor. Dar, cum socotelile reşiţenilor nu se mai potrivesc de mult, echipa fără puncte şi cu un singur gol marcat de la începutul sezonului s-a găsit să dea încă unul tocmai la Reşiţa: în minutul 9, belgianul Martin Remacle – care perforase poarta reşiţeană şi în amicalul din vară – a deschis scorul cu un şut superb de la circa 20 de metri. Iar pocinogul s-a făcut şi mai mare în minutul 33, când oaspeţii au marcat al doilea gol, la finalul unui contraatac frumos. Gabriel Dodoi a înscris cu un şut din careu, pe colţul lung, moment în care suporterii şi-au pierdut răbdarea şi au început să-i apostrofeze pe jucători. “Jucaţi fotbal! Nu vă e ruşine?!” a strigat la portavoce un Marcel Guşcă ajuns la capătul răbdării. Pe finalul reprizei, rosso-nerii au ieşit mai hotărât în ofensivă, dar apărarea cam nesigură a Pandurilor şi atacurile neinspirate ale CSM-ului s-au anulat reciproc, astfel că scorul de pe tabelă a rămas neschimbat: doi la ei, nimic la noi. În partea a doua a jocului, s-a jucat mai mult la poarta oaspeţilor, dar dominarea reşiţeană a fost una sterilă şi neinspirată. CSM Reşiţa a marcat totuşi ceea ce numim “golul de onoare”, deşi cuvântul “onoare” nu prea poate fi legat de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Valea Domanului. Reuşita lui Emanuel Dat din minutul 89 a stabilit  scorul final: CSM Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu 1-2, şi gorjenii câştigă în faţa rosso-nerilor primele trei puncte din actualul sezon.

De interes:  La CSM Reşiţa, doar biletele sunt virtuale! Suporterii rosso-nerilor sunt adevăraţi!

Dincolo de vorbele de duh, lansate de suporteri mai în glumă, mai în serios: “gazonul a fost prea bun”, “să vină să joace fetele de la Banat Girls!”, “nu mai faceţi alt stadion, pentru Liga a III-a e bun şi ăsta” sau “victorie la pariuri!”, rămâne ceea ce este evident chiar şi pentru cel mai  nepriceput microbist: fotbalul nu e pe drumul cel bun în Valea Domanului. Aceasta a fost şi concluzia antrenorului Alex Pelici, care şi-a anunţat demisia.

 

“Ceea ce se poate spune e următorul lucru: ceva trebuie să se schimbe, şi o să se schimbe începând cu demisia mea. Nu putem să mergem aşa în continuare, îmi este ruşine pentru suporterii aceştia minunaţi care încearcă să vină lângă noi, şi meci de meci fac eforturi să vină, iar noi îi răsplătim cu eşec după eşec, ca să spun aşa. Mie, unul, îmi este ruşine, şi pentru asta am decis ca drumul meu alături de CSM Reşiţa să se oprească în momentul de faţă. Sper ca următorul antrenor care va veni după mine să găsească soluţii ca să câştige şi pe teren propriu, nu doar afară. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp scurt, îi mulţumesc pentru încredere lui Cristi şi celor care m-au investit, îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Cauzele sunt mai multe, şi subiective şi obiective. Astăzi, din păcate, ne-au lipsit şapte jucători cu COVID, am făcut improvizaţii, Dumitraş abia a revenit după COVID, dar nimic nu scuză prestaţia noastră, cel puţin cea din prima repriză. În acelaşi timp, nimic nu ia din meritele celor de la Pandurii, care şi-au dorit foarte mult să câştige şi au realizat acest lucru. Mi-am luat la revedere de la băieţi, le-am comunicat antrenorilor secunzi, voi vorbi şi cu Cristi, sper ca echipa să meargă înainte şi să găsească şi dramul de noroc care nouă ne-a lipsit. Sunt şi anumite lucruri pe care nu mi le explic, lucruri care ţin de prestaţia jucătorilor, felul în care jucăm afară, în contrast total cu ceea ce jucăm acasă. Dar sub nicio formă nu vreau să sugerez că am fost «lucrat» “, a declarat la final antrenorul demisionar Alex Pelici.

De interes:  Avantaje si bonusuri oferite de Admiral

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Lorenzo Acka, Laurențiu Breșneni, Daniel Ciobanu, Adrian Lungu, Cristian Danci (cpt.), Nini-Adrian Popescu, Emanuel Dat, Ovidiu Rașoveanu, Laurențiu Buș și Victor Astafei. Rezerve: Zimmermann, Dumitraș, Vasiu, Szijj, Boboc, Bagherea și Găman.

Pandurii: Marius Aldescu, Ludovic Erhard, Nicolae Cotolan, Claudiu Moisie, Bakary Jaiten, Sebastian Velcot (cpt.), Horațiu Peia, Gabriel Dodoi, Martin Remacle, Bayer Felipe Acosta și Keimus Bunga. Rezerve: Iovicin, Vaida, Cuțițoiu, Vasilescu, Zaborowski, Buaden, Cojocaru, Goma și Habet.

După opt etape, CSM Reşiţa are 8 puncte, 7 dintre ele fiind obţinute în deplasare. Sâmbăta viitoare, în etapa a 9-a, rosso-nerii vor evolua în deplasare la AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Foto: Zoli Bagoşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.