UPDATE În cea de-a treia zi a competiţiei, Denis Popescu a mai cucerit două medalii: în proba de 100 m spate, el a devenit campion naţional de tineret şi a cucerit bronzul seniorilor!

————————–

Aflat într-o continuă ascensiune în ultimii ani, tânărul înotător Denis Popescu pare capabil să reînnoade firul succeselor înregistrate odinioară de nataţia reşiţeană. Pandemia a încurcat socotelile multor sportivi, dar Denis nu s-a lăsat scos din ritmul său şi a revenit mai puternic pe prima scenă a înotului românesc. Elevul profesoarei Nadia Câmpan îşi reconfirmă calităţile chiar în aceste zile, la cea dintâi competiţie majoră a toamnei: Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori în bazin de 50 m, care se desfăşoară în aer liber, la Bucureşti. Denis Popescu a câştigat ieri medalia de aur la 50 m fluture, categoria tineret, iar astăzi a plusat cu încă două titluri naţionale, atât la seniori cât şi la tineret, în proba de 200 m spate. Antrenoarea Nadia Câmpan se declară încântată de performanţele lui Denis.

De interes:  Serverul potrivit pentru orice afacere

“Toţi înotătorii reşiţeni au avut evoluţii bune, dar cel mai bine a înotat Denis Popescu. Sunt şi condiţii meteo mai grele, pentru că suntem în aer liber, dar până acum vremea a ţinut destul de bine cu noi. Denis s-a acomodat repede atât cu temperatura, cât şi cu regulile impuse: purtarea măştii şi respectarea unor trasee bine stabilite astfel încât sportivii să nu se întâlnească. El a înfruntat sportivi consacraţi, sportivi mai mari decât el, dar a reuşit să învingă. Concursul se desfăşoară în sistemul serii contra-cronometru, nu în sistemul clasic cu serii şi finale. La această ediţie a Campionatelor Naţionale ne-am prezentat doar cu cinci sportivi, pentru că peste vară unii nu au reuşit să se antreneze. Am venit aici cu Roberta Baciună, Alexandra Careba, Giulia Efrem, Alex Neamţu şi Denis Popescu. Şi fetele şi-au înotat până acum timpii cei mai buni. Obiectivul nostru la acest concurs nu a fost să realizăm performanţe foarte mari, ideea a fost să concurăm aici pentru a vedea unde ne aflăm, cât am reuşit să recuperăm după trei luni fără pregătire în apă. Şi cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat antrenoarea Nadia Câmpan.

De interes:  Caransebeşeanul Dorian Armaş, victorios la Campionatele Naţionale de Culturism!

De remarcat că Denis Popescu nu și-a încheiat evoluţiile la această ediție a Campionatului Național în bazin de 50 m pentru seniori, tineret și juniori. El va mai concura, cu şanse la medalii, în probele de 100 m liber, 50 și 100 m spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.