Etapa a 10-a a primului eşalon fotbalistic feminin a programat la Reşiţa întâlnirea dintre echipa locală ACS Banat Girls şi Universitatea Galaţi – două formaţii cu obiective diferite. Aproape de finele unui tur de campionat în care  s-a confruntat cu serioase probleme financiare şi medicale, nou-promovata din Reşiţa e gata să lupte în play-out pentru evitarea retrogradării, în timp ce oaspetele din Galaţi speră încă într-o calificare în faza play-off a competiţiei. Diferenţa de potenţial dintre cele două echipe nu a fost însă atât de evidentă pe terenul din Valea Domanului. ACS Banat Girls şi Universitatea Galaţi au fost protagonistele unui joc relativ echilibrat, câştigat în cele din urmă cu scorul de 2-1 de formaţia oaspete. Universitatea a punctat prin Valeria Postol şi Alexandra Hilohe, în minutele 44 şi 55, onoarea gazdelor fiind salvată de  golul înscris de Adelina Ion în minutul 50 al partidei. Punctele au intrat aşadar în contul gălăţencelor, dar antrenorul reşiţean Daniel Amariei a ţinut să-şi felicite jucătoarele pentru dăruire.

De interes:  Poftă de gol, foame de puncte! Fotbalistele echipei ACS Banat Girls au un singur obiectiv în faţa lanternei roşii a Ligii I

“Am avut ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, am vrut să lăsăm o impresie plăcută. Cred că am făcut un joc bun, din păcate rezultatul n-a fost în favoarea noastră. Le felicit pe fete pentru dăruirea de care au dat dovadă, deoarece efectiv astăzi am dat totul pe teren. Am întâlnit o echipă foarte bună, care a venit după nişte rezultate surprinzător de bune. Şi-au revenit după un început ezitant de campionat. Noi am venit după o înfrângere la Piroş, dar astăzi cred că am avut un moral foarte bun şi poftă de joc. Mai avem o etapă în deplasare, după care vom vedea ce facem în play-out”, a spus Daniel Amariei.

De fapt, hotărârea de a da totul pe teren s-a văzut şi la început de meci, când fetele şi antrenorii s-au motivat cu un strigăt de luptă. Chiar dacă nu le-a adus victoria, gestul a contribuit cu siguranţă la moralul bun de care amintea principalul Daniel Amarie.

De interes:  În Valea Domanului bate vânt de Liga a II-a! Reșița a bătut Ocna Mureș, Șoimii s-au poticnit la Cugir – BANAT

După o perioadă de criză, fetele din Banat îşi arată din nou calităţile, apreciază şi preşedintele grupării ACS Banat Girls, Daniel Surdu.

“Sunt mulţumit de jocul de astăzi al fetelor, începem să ne revenim după accidentările pe care le-am avut şi încet-încet începem să demonstrăm că jucăm fotbal la nivelul mare, de Liga I. Cred că fetele au dat tot ce au putut în teren, echipa Universitatea Galaţi este o echipă titrată, anul trecut era pe locul doi, cu mari şanse pentru Champions League, în momentul  când a fost îngheţat campionatul. Am făcut o figură frumoasă şi sperăm să facem figuri frumoase în continuare”, a declarat preşedintele ACS Banat Girls.

“Am întâlnit un adversar puternic, ştiam că Reşiţa joacă foarte bine acasă. Noi ne-am jucat şansa, eram practic obligaţi să obţinem punctele puse în joc, având în vedere că suntem în continuare în lupta pentru play-off. Deznodământul se va decide în ultima etapă. Eu îmi felicit echipa, pentru că am reuşit să învingem într-o deplasare lungă şi grea”, a spus, la rândul său, Gabriel Călinescu, preşedinte şi antrenor al Universităţii Galaţi.

De interes:  Incendiu de baloți pe Calea Torontalului din Timișoara! Aproximativ 1000 de baloți de baie au ars!

După disputarea etapei cu numărul 10, ACS Banat Girls se menţine pe locul 9 al clasamentului, cu 6 puncte în cont. În data de 19 noiembrie, în ultima rundă din acest an, fetele din Banat vor juca în deplasare, la Universitatea Alexandria.

foto, video: ACS Banat Girls

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.