Criza coronavirusului îi încurcă şi pe handbaliştii reşiţeni. Bojan Butulija: “Sper ca în curând să ne antrenăm normal”

Vară fierbinte pentru handbaliştii de la CSM Reşiţa. Startul pregătirilor s-a dat pe 2 iulie cu testele COVID-19, ale căror rezultate au fost aşteptate cu emoţii de oficialii reşiţeni. După ce a primit confirmarea că temutul coronavirus nu s-a infiltrat în lotul CSM-ului, antrenorul Bojan Butulija a început  antrenamentele, care nu se desfăşoară ca în alţi ani. Protocolul impus pentru prevenirea răspândirii virusului face antrenamentele puţin mai dificile, recunoaşte principalul de pe banca Reşiţei.

“Este ceva mai dificil, pentru că trebuie să fim la distanţă şi să ne pregătim în grupuri de câte zece. Încercăm să ne antrenăm cât mai bine, sper ca în curând să începem să ne antrenăm şi să jucăm handbal normal. Din lot lipsesc în continuare cei doi georgieni, interul Teimuraz Orjonikidze şi coordonatorul Irakli Kbilashvili, care au avut probleme cu zborurile şi cu formalităţile suplimentare apărute din cauza virusului. Sper ca în câteva zile să ajungă şi ei. Deocamdată suntem 18 la antrenament. Unii au venit cu câteva kilograme în plus, alţii sunt în formă, dar sper ca în 6 săptămâni să îi aduc pe toţi pe aceeaşi linie, mai ales din punctul de vedere al pregătirii fizice. Cu toţii au ieşit negativi la testul COVID, doar la Vladimir Jevtic am avut emoţii, a trebuit să facă un test în plus, care a ieşit negativ. Până atunci a stat izolat în apartament, la fel şi Aleksa Milosevic, care a venit cu el. Dar totul e bine acum. Pe data de 16 iulie ar trebui să jucăm un prim meci amical, dar nu ştim sigur dacă partida va avea loc, pentru că trebuie făcute acele teste, inclusiv pentru arbitri. Sunt mari dificultăţi, s-ar putea să ajungem să jucăm între noi. Sper totuşi ca lucrurile să revină la normal până la meciurile cu Poli Timişoara, care sunt programate în 24 şi 25 iulie”, a declarat Bojan Butulija.

De interes:  Cea mai buna investiţie pentru sănătatea familiei

Încrezător se arată şi Răzvan Szopka, noul portar al grupării CSM Reşiţa: “Am venit cu gândul de a face performanţă, pentru asta s-au făcut aici şi transferurile din intersezon. Cei de la Reşiţa m-au contactat, am fost încântat de proiect, de oamenii din staff, şi am acceptat. E un colectiv tânăr — cred că eu sunt decanul de vârstă — şi cu toţii sunt dornici de performanţă. Asta e cel mai important. Ne propunem ca obiectiv de bază salvarea de la retrogradare, iar dacă vom reuşi mai mult, asta va fi un bonus pentru noi”, a spus goalkeeperul Răzvan Szopka.

În perioada următoare, rosso-nerii vor continua antrenamentele în Sala Polivalentă. Pentru că perioada precompetiţională e destul de scurtă,  pregătirea fizică e combinată cu  antrenamentele cu mingea. Potrivit programului anunţat de oficialii reşiţeni, primele meciuri de pregătire ar urma să aibă loc la milocul acestei luni, contra echipei din Sânnicolau Mare. Pe 24 şi 25 iulie este programată dubla cu Poli Timişoara, urmată de amicale cu formaţii din Ungaria şi Serbia. Acest program depinde însă în mare măsură de evoluţia crizei coronavirusului, care ar putea da peste cap calendarul amicalelor verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.