Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori în bazin de 50 m, prima competiţie importantă din calendarul de toamnă al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a oferit înotătorului reşiţean Denis Popescu prilejul de a demonstra că a depăşit statutul de simplă speranţă. În cadrul competiţiei desfăşurate la Bucureşti, în bazin descoperit, tânărul sportiv antrenat de profesoara Nadia Câmpan a cucerit nu mai puţin de şase medalii, dintre care cinci de aur. La tineret, Denis a devenit campion naţional la 50 m fluture, 50, 100 şi 200 m spate, iar la seniori şi-a adjudecat aurul în proba de 200 m spate. De asemenea, reşiţeanul şi-a trecut în palmares o medalie de bronz, cucerită în cursa de 100 m spate a seniorilor. În urma acestor rezultate, sportivul legitimat la CSS Reşiţa s-a clasat şi pe un onorant loc 3 în clasamentul general la tineret.

“O mare bucurie pentru mine a fost acest loc trei obţinut de Denis la general, cu cea mai bună performanţă pe tabela de punctaj FINA, graţie timpului înregistrat în prima zi în proba de 50 m fluture. În general, toţi sportivii noştri s-au adaptat repede la noile reguli de concurs impuse din cauza pandemiei. Cu toţii şi-au gestionat bine emoţiile şi au avut evoluţii bune. Fetele au obţinut şi ele rezultate foarte bune, aş putea s-o evidenţiez pe Roberta Baciună, cu un loc cinci la 50 m fluture, şi pe Alexandra Careba, care a obţinut locul şase la 50 fluture. În general au venit în primele opt, şi eu sunt foarte mulţumită de rezultatele lor”, a declarat profesoara Nadia Câmpan.

De interes:  25 de cetățeni turci prinși de polițiștii de frontieră din Timișoara!

După competiţia de la Bucureşti, înotătorii reşiţeni îşi continuă pregătirea pentru următorul eveniment major din calendarul Federaţiei de Nataţie şi Pentatlon Modern: în luna noiembrie este programat Campionatul Naţional în bazin scurt, care ar trebui să aibă loc la Miercurea Ciuc. Desfăşurarea competiţiei depinde însă de evoluţia pandemiei, care ar putea încurca socotelile federaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.