Altfel şi-au imaginat debutul de sezon pătimaşii suporteri reşiţeni care au venit să-şi vadă la lucru favoriţii – nu din tribune, ci de pe muchia zidului din spatele tribunei a doua. CSM Reşiţa a primit ieri replica Petrolului Ploieşti, într-un meci care ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru fotbalul reşiţean. Din păcate, rosso-nerii au avut doar 15 minute foarte bune, după care Petrolul a început să demoleze sistematic trupa lui Pelici, profitând şi de greşelile în lanţ ale defensivei CSM-ului. Scorul a fost deschis de oaspeţi în minutul 36, când Serge Ekollo a trimis cu capul din marginea careului chiar pe direcţia portarului Cobrea, care a scăpat însă mingea printre picioare. Avantajul Petrolului a crescut în minutul 41, când Mario Bratu a pătruns foarte uşor în careul reşiţean şi a înscris la colţul scurt. După pauză, jocul s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate, cu o echipă prahoveană căreia i-a ieşit aproape totul. În minutul 50, Armandom Vajushi a marcat golul trei cu un şut plasat, iar peste alte două minute, Pol Roige a închis tabela la 0-4, după o spectaculoasă cursă solitară începută de la mijlocul terenului. De remarcat că Reşiţa putea înscrie golul de onoare în minutul 73, dintr-un penalty scos de Buş, dar Victoraş Astafei n-a reuşit să transforme lovitura de pedeapsă. Tabela n-a mai suferit modificări până la final, iar Petrolul şi-a recuperat la Reşiţa punctele pierdute acasă contra Farului.

De interes:  3 mai

“Am suferit o înfrângere injustă în prima etapă, încă nu am digerat-o, ca să spun aşa, dar acel meci cu Farul este deja istorie, important pentru noi a fost ca astăzi să câştigăm, şi am făcut-o de o manieră categorică. Cam asta este echipa şi jocul pe care mi-l doresc. Sunt convins că vom prinde încredere, uşor-uşor vom regla lucrurile şi din punct de vedere tehnico-tactic. Mă refer la relaţiile de joc, la omogenitatea echipei, pentru că avem foarte mulţi jucători noi. Important era să câştigăm şi să luăm trei puncte astăzi, ca să putem construi pe o bază bună din punct de vedere mental. Mă bucur pentru băieţi, au reacţionat excelent, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne entuziasmăm prea tare, chiar dacă am practicat un joc consistent astăzi. Drumul este lung, trebuie să rămânem echilibraţi şi să strângem puncte pentru a accede în play-off”, a declarat Viorel Moldovan, antrenorul Petrolului.

“Cu siguranţă nu e debutul pe care ni-l doream. Am aşteptat foarte mult să începem campionatul, ne doream să-l începem bine. Prima etapă am stat, ardeam de nerăbdare să debutăm, dar din păcate am început cu stângul. Aşa e la fotbal, putem repara săptămâna viitoare ceea ce am stricat astăzi. Cu toate că şi astăzi am început foarte bine jocul, până în minutul 10 am avut două-trei situaţii clare de a marca. Ei, la prima situaţie au dat gol. Aici cred că s-a făcut diferenţa. După aceea, lor le-a ieşit totul, iar nouă ne-a mers tot mai rău. Am căzut un pic după primul lor gol,  venit la o minge aruncată în spatele nostru în diagonală şi o nesincronizare. Am fost un pic demoralizaţi, ei au profitat şi au venit peste noi, iar la o minge asemănătoare, tot aruncată în spate, au reuşit să facă 2-0. De aici, era foarte greu să mai revenim, cu toate că la pauză vorbisem şi ne doream să intrăm bine. Cu un gol reintram în joc şi mergeam peste ei, dar a venit acea fază, cu minge pierdută, contraatac… asta este. Nu pot spune că ne-au surprins, ştiam că joacă bine pe contraatac, că fac foarte bine tranziţia, dar, din păcate, n-am reuşit să-i oprim”, a spus după meci fotbalistul reşiţean Cristi Danci.

De interes:  GEC Nera: „Comisariatul Caraș – Severin al Gărzii Naționale de Mediu se ”fofilează” în momentul când trebuie să aplice legea în ariile naturale protejate” – Banat FM

Antrenorul Alex Pelici a cerut scuze suporterilor reşiţeni pentru debutul nefericit şi şi-a exprimat speranţa că Reşiţa va putea recupera punctele la următoarea deplasare.

“Am început jocul bine, cred că în primele minute am avut două-trei ocazii clare de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat şi, încet-încet, Petrolul a pus stăpânire pe joc. Am primit goluri pe greşeli elementare şi de neacceptat la acest nivel. E o înfrângere ruşinoasă, cer scuze celor care au venit astăzi alături de noi şi care cred în noi. Îmi pare rău, dar trebuie să mergem înainte şi să încercăm să recuperăm la Bacău punctele pierdute. E un prim meci, sunt multe lucruri de pus la punct, dar în primul rând trebuie să jucăm cu determinare şi ambiţie şi să nu cedăm. Pentru că dacă cedăm, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie, asta e clar. Greşeli se întâmplă, noi nu am profitat de ele, pentru că până în minutul 10 am fi putut avea lejer un avantaj de două-trei goluri. Dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei ne-au prins şi au marcat. Prea multe lucruri nu sunt de spus, e ruşinos, din păcate”, a spus Alex Pelici.

De interes:  Meci tare în Valea Domanului! Duminică, CSM Reşiţa înfruntă Petrolul Ploieşti: cine ia punctele?

În etapa a treia, pe 12 septembrie, CSM Reşiţa are meci în deplasare, pe terenul formaţiei CS Aerostar Bacău.

sursa: stiridinbanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.