CSM Reşiţa şi Politehnica Timişoara au dat simultan startul pregătirilor pentru viitorul sezon al Ligii a 2-a. Timişoreanul Alex Pelici antrenează Reşiţa, iar reşiţeanul Octavian Benga e principal pe banca tehnică a formaţiei timişorene. Ambele cluburi au sunat adunarea la început de iulie, şi au avut grijă să efectueze antrenamentele pe grupuri, condiţie impusă din cauza pandemiei. După o săptămână de pregătire, Octavian Benga s-a arătat mulţumit de forma fizică arătată de elevii săi. De asemenea, antrenorul Politehnicii  a apreciat drept un mare plus faptul că Poli a reuşit să păstreze în bună măsură lotul din sezonul trecut.

“O mare parte dintre jucători, chiar marea majoritate au rămas. Mi-am dorit în mod expres să rămână nucleul. Nu numai din punct de vedere sentimental, căci trebuie să recunosc că m-am ataşat de jucători. Am avut o relaţie extraordinară cu ei şi nu pot să uit lucrul acesta. Mă bucură faptul că şi-au dorit în continuare să rămână să joace la Politehnica. E important, pentru că nu a primat partea financiară, ei şi-au dorit să continue la Politehnica şi asta contează foarte mult”, a declarat, pentru site-ul clubului, Octavian Benga. Antrenamentele alb-violeţilor continuă şi în următoarea perioadă pe aceleaşi coordonate: o şedinţă de pregătire pe zi pentru fiecare dintre cele trei grupe în care a fost împărţit lotul, pentru a respecta protocolul medical în vigoare.

De interes:  CSM Reşiţa, meci greu în Cupa României! Fără Ene şi Vădrariu, rosso-nerii înfruntă azi liderul Ligii a II-a

În Valea Domanului, rosso-nerii se pregătesc sub comanda antrenorului Alex Pelici, care a părăsit Ripensia pentru a pune umărul la redresarea fotbalului reşiţean.

Am venit cu gândul să facem treabă, cred că avem experienţa şi maturitatea necesare pentru a duce Reşiţa acolo unde ne-o dorim cu toţii. Că o vom face într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, asta rămâne de văzut, dar e clar că vom da totul pentru a îndeplini acest obiectiv. În paralel cu obiectivele de performanţă ale echipei, avem şi obiectivul de a promova noi jucători, pentru că ştim că Banatul de Munte a dat fotbalişti de talie naţională şi internaţională, şi ne dorim ca acest lucru să se repete. Îmi doresc o colaborare foarte bună cu colegii de la centrul de copii şi juniori; avem un lot bun şi ne dorim ca pe lângă fotbaliştii cu experienţă să găsim, de ce nu, chiar în propria ogradă, jucători tineri care să poată creşte, pentru că ştim cu toţii care sunt cerinţele acum, ne trebuie un jucător de 2000 şi unul de 2002 în teren”, a spus Alexandru Pelici. Noutăţile Reşiţei pentru viitorul sezon sunt deocamdată lituanianul Deyvidas Matulevicius şi foştii “ripensişti” Vlad Chera şi Caius Lungu, care au ales să-l urmeze la Reşiţa pe Alex Pelici.

De interes:  Luptele reşiţene şi-au reconfirmat valoarea la Naţionalele de juniori de la Bacău! Aur pentru Erich Loidl şi Florin Gafton!

La Ripensia Timişoara, fosta echipă a lui Pelici, vacanţa s-a încheiat abia la începutul acestei săptămâni. În lotul timișorean pregătit acum de Cosmin Petruescu au fost cooptaţi mai mulţi jucători tineri, dar clubul nu a făcut niciun transfer notabil, doar testează un fundaş sârb, Nenad Lalic, venit din liga a II-a a țării vecine. Pe lista plecărilor sunt şapte jucători,  între cei la care s-a renunţat aflându-se şi veteranul Adrian Popa, unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului.

În sezonul trecut, cele trei formaţii bănăţene au ocupat locuri modeste în clasament. La momentul îngheţării competiţiei, Politehnica Timişoara se afla pe poziţia a 11-a, concitadina Ripensia era pe 13, iar CSM Reşiţa ocupa locul 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.