Campionatele Naţionale de lupte libere, greco-romane şi feminine pentru juniori mici şi Under 15 s-au desfăşurat anul acesta la malul mării, într-o formulă inedită. Urmare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei, tinerele speranţe ale luptelor din România s-au întrecut în aptitudini specifice, pe trasee aplicative cu diferite provocări şi obstacole. Pe un model asemănător s-a desfăşurat şi Campionatul de lupte pe plajă, în cadrul căruia juniorii s-au înfruntat la trasul frânghiei, spectaculoasa probă marinărească.

Tinerii luptători s-au arătat încântaţi de concurs, iar cei mai buni dintre ei au urcat pe podiumurile de premiere. Deşi a fost o competiţie inedită, reprezentanţii Reşiţei s-au aflat, ca de obicei, printre fruntaşi. Nu mai puţin de 11 medalii individuale au adus acasă luptătorii din urbea de pe Bârzava. Un bilanţ excelent, spune antrenorul Florin Dinţă, coordonatorul delegaţiei reşiţene.

“Sportivii secţiilor de lupte libere CSS şi CSM Reşiţa au obţinut rezultate deosebite în cadrul unei competiţii inedite şi foarte apreciate de cei mici. Au participat peste 700 de sportivi din toate colţurile ţării. Reşiţa se mândreşte cu “piticii atomici” născuţi între anii 2007 şi 2011; aşa îmi place mie să-i numesc pe aceşti mici luptători, fetiţe şi băieţi, de mare perspectivă. Am venit acasă cu 8 medalii de aur şi 3 de bronz, iar pe cluburi am avut de asemenea satisfacţia de a ne clasa pe podium: la juniori mici, lupte feminine, CSS Reşiţa a ieşit pe locul I, iar la U15, tot la feminin, CSM Reşiţa a luat locul 3. În mare, toţi sportivii noştri au avut evoluţii bune, dar aş evidenţia-o cu deosebită plăcere pe Elvira Drăgan, sportivă legitimată la CSS Reşiţa, care a cucerit patru titluri naţionale, la categorii de vârstă diferite. Ea fiind junioară 4, a putut lupta cu dispensă de vârstă şi la U15, şi a fost cea mai bună la ambele grupe, atât pe aptitudini specifice cât şi la lupta marinarilor. A fost singura sportivă din concurs care a plecat acasă cu patru titluri”, a precizat profesorul Florin Dinţă.

De interes:  Fără salvamar cine ne salvează?

Pe lângă Elvira Drăgan, care a cucerit patru medalii de aur, au mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului juniorii mici Andrada Dinţă, Denisa Pintiliciuc, Raluca Ionaşcu şi Brian Techerean. Medaliile de bronz au fost cucerite numai de băieţi: pe treapta a treia a podiumului au urcat  Marian David, Eduard Enache şi acelaşi Brian Techerean, care şi-a adjudecat bronzul la U15.

Tinerele speranţe ale luptelor reşiţene sunt pregătite de antrenorul emerit Adrian Dacica şi de colegul său, antrenorul Florin Dinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.