Din acest an, la Cubul Sportiv Muncitoresc din Reşiţa se joacă şi baschet! Deşi e nou-înfiinţată, secţia coordonată de antrenorul Miodrag Miloievici a atras deja zeci de copii şi tineri reşiţeni pasionaţi de confruntarea sportivă de sub panou. Pentru că vremea e bună, antrenamentele se desfăşoară deocamdată în aer liber, pe terenurile multifuncţionale amenajate de Primăria reşiţeană. Deşi nu a intrat încă în competiţiile oficiale cu tinerii rosso-neri amatori de baschet, Miodrag Miloievici e optimist şi pariază pe talentele descoperite la Reşiţa.

“Cred că este un proiect foarte bun, încercăm să ne înscriem anul acesta în Campionatul Naţional şi să ne calificăm la turneul final. La ora actuală avem grupe de U 14 şi U 16, am avut şi fete, dar le-am pierdut pe timpul pandemiei. Acum încep să revină şi ele. Înainte de pandemie veneau circa 60 de copii şi tineri, acum mai vin în jur de 30. Am reînceput activitatea de acum două luni, de când s-au deschis terenurile. Acum facem zilnic două ore de antrenament cu cei mari şi de trei ori pe săptămână cu cei mici. Cei mai mulţi jucători pe care îi avem sunt de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, iar la cei mici avem mai mulţi jucători de la Şcoala nr. 7. Facem în continuare şi înscrieri, atât la cei mici, cât şi pentru grupa de fete. Pornim de la baza piramidei şi încercăm să ajungem chiar campioni, într-un an, doi. Cred că săptămâna asta vom face afilierea, adunăm toate actele şi mergem la Bucureşti pentru legitimări, astfel încât să ne putem înscrie în competiţii. Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie să înceapă campionatul. Mi-aş dori să intru în campionat atât cu grupa de U 14, cât şi cu cea de U 16, dar dacă nu se va putea cu amândouă, mergem în competiţie doar cu U 16. Campionatul de baschet se desfăşoară în cadrul unor turnee, sperăm să organizăm şi noi unul. Încă nu ştim unde vom juca, dar sala cea mai potrivită ar fi cea de la Colegiul Mircea Eliade. Sperăm să putem să ne şi antrenăm acolo, ca să ne obişnuim cu sala”, a declarat tehnicianul Miodrag Miloievici.

De interes:  Sfaturi de relatii - Cum sa nu te plictisesti niciodata intr-o relatie

Robert Sârbu are 16 ani şi este unul dintre tinerii pe care se bazează Miodrag Miloievici. Tânărul baschetbalist reşiţean se arată încântat de proiect.

“Mi-a plăcut acest sport şi înainte, acum pur şi simplu îl iubesc. În perioada restricţiilor din pandemie nu am făcut antrenamente, dar după aceea am început să ne antrenăm zilnic, aici sau pe terenul de la Şcoala 7. Pregătirea decurge foarte bine, ne antrenăm o oră şi ceva şi după aceea jucăm un meci între noi, ca să vedem ce am acumulat. Am avut acum trei săptămâni un meci amicalcu Aradul, pot spune că a fost un test bun. Cât priveşte terenurile acestea în aer liber, pot spune că ne-au salvat. Înainte nu aveam deloc terenuri la Reşiţa, acum e super-bine, avem terenul acesta din Parcul Tricolorului, mai este unul în Luncă, altul în Parcul Siderurgistului. Îmi doresc să joc foarte multe meciuri cu adversari foarte buni”, a declarat Robert Sârbu.

De interes:  În Valea Domanului, doar gazonul e bun. Alex Pelici demisionează după eşecul suferit în faţa ultimei clasate

Noua secţie are un antrenor pasionat şi toate condiţiile pentru a face performanţă în viitor, crede Cristian Bobar, preşedintele clubului reşiţean.

“A fost ideea domnului primar Ioan Popa să facem şi o secţie de baschet; secţia are un antrenor din Moldova Nouă, care a jucat şi la Steaua Bucureşti, este foarte pasionat. Sunt mulţi copii, băieţi şi fete, vin la antrenamente şi urmează să le facem legitimaţiile şi toate procedurile cerute de Federaţia Română de Baschet. Avem în oraş aceste terenuri multifuncţionale făcute de Primăria Reşiţa, am zis să profităm de ele şi să facă sport aceşti copii. Mă bucur că avem susţinerea administraţiei publice locale, astfel putem să oferim condiţii bune pentru performanţă, indiferent că vorbim despre fotbal, handbal, lupte, karate sau baschet”, a precizat Cristian Bobar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.