3.000 de euro pentru cărășenii care cultivă usturoi


Șase agricultori cărășeni s-au orientat spre cultura usturoiului. Aceștia vor putea primi de la Ministerului Agriculturii 3.000 de euro/ha dacă își vor valorifica producția obținută.
După succesul programului de ajutor de minimis pentru agricultorii care cultivă tomate, Ministerul Agriculturii a lansat un program destinat cultivării usturoiului. Deși Banatul de munte nu este o zonă favorabilă culturii de usturoi șase agricultori cărășeni s-au înscris în acest program de minimis.
„În ceea ce privește HG 108/2019, privind ajutorul de minimis pentru cultivatorii de usturoi, și în Caraș-Severin, deși e o zonă cu mai mică favorabilitate pentru cultura usturoiului, avem înscriși un număr de șase fermieri în program care vor benegficia de 3.000 euro/ha. Noi sperăm că acești șase întreprinzători care au avut curajul să abordeze cultura usturoiului să reprezente un exemplu și pentru alți agricultori interesați de această cultură pentru că avem o piață care prezintă un deficit major de usturoi, majoritatea usturoilui de pe piață provine din import”, a declaratat purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, Liviu Munteanu
Fermierii cărășeni pot primi din partea Ministerului Agriculturii 3.000 de euro pe hectar, ca ajutor de minimiş pentru fermierii care cultivă usturoi. Conform specialistilor de la Direcția de Agricultura Caraș-Severin suprafaţa minimă cultivată cu usturoi trebuie să fie de minimum trei hectare, iar pentru a-şi obţine banii fermierul este obligat să valorifice cu acte doveditoare cel puţin 5 tone de pe fiecare hectar cultivat.

De interes:  Tot ce trebuie sa stii despre a doua editie a Canneseries

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.