Pentru cei care doresc sa isi construiasca singuri propria locuinta, materialele reprezinta primul pas important. Atunci cand construi o casa trebuie sa ne asiguram ca avem destul ciment/beton, cuie, caramizi, materiale de izolatii precum vata de sticla.
Magazinul e-izolatii.ro ofera vata de sticla de foarte mare calitate la preturi foarte convenabile. Vata de sticla este un material izolator excelent. Produsele din vata minerala de sticla sunt flexibile si elastice, iar cele din vata minerala bazaltica sunt rigide. Din acest motiv produsele din vata de sticla se instaleaza mai usor in aplicatiile unde trebuie umplute perfect cu izolatie spatiile de forma neregulata, sau care sunt greu accesibile: mansarde, pereti de compartimentare, peretii caselor de lemn, in placari uscate termoizolante si fonoizolante. Acest material are cateva avantaje fata de vata bazaltica, pe langa greutatea sa redusa. Vata de sticla este elastica si flexibila, astfel incat se poate instala in spatii greu accesibile, care au o forma neregulata. De aceea, este ideala pentru a izola mansarda, peretii caselor din lemn, peretii despartitori. In plus, se poate comprima destul de mult (in proportie de 1:6), astfel incat poate fi transportata mult mai usor.
Foarte multe persoane cauta sa isi izoleze fonic si termic locuinta folosind vata de sticla sau vata bazaltica. Materialele cel mai des folosite pentru a izola fonic o incapere sunt: vata minerala, polistirenul expandat si polistirenul extrudat. Astfel pentru o fonoizolare eficienta este necesara placarea peretilor cu placi de gips-carton si vata minerala.
O alta metoda este folosirea polistirenului expandat. Procedura consta in montarea unor profile metalice la nivelul peretelui deja existent, intre care, cu ajutorul unor adezivi speciali se aplica polistirenul.
Pentru izolarea fonica a podelei este recomandat polistirenul extrudat cu ajutorul caruia veti reduce zgomotele venite de la vecinii care locuiesc la etajul inferior.
Pe langa pereti, tavan si podele, trebuie sa luati in considerare si izolare fonica corespunzatoare a usilor si ferestrelor pentru a impedica patrunderea sunetelor din exterior. Se recomanda folosirea ferestrelor si a usilor cu geam termopan sau tripan.
O izolatie fonica de calitate depinde de mai multi factori, insa materialele sunt cele mai importante.
Daca doresti sa beneficiezi de toate avantajele izolarii fonice, ai grija sa se efectueze corect lucrarile:
-izolatiile fonice ajuta si la izolarea termica;
-corect efectuate prezinta rezistenta mare in timp;
-reducerea intensitatii zgomotului pana la 65 db;
-asigura protectie impotriva umezelii si a mucegaiului;
-economie energie;
– impiedica pierderile de caldura in sezonul rece;
-cresterea confortului;
-protejarea peretilor;
– izolarea corecta scade riscul aparitiei infiltratiilor de apa;
-protejarea sanatatii.
Izolarea fonica reprezinta modalitatea de a preveni patrunderea, dar si dispersia undelor sonore. Acest aspect se poate demonstra, masurand diferenta decibelilor dintre o sursa si receptor. Cu cat diferenta dintre sunetul incident si cel patruns este mai mare, cu atat mai eficient este sistemul de izolare fonica.
De asemenea, este demn de mentionat, inca de la inceput, faptul ca proprietatile de izolare acustica ale unui material sunt direct proportionale cu densitatea materialului. Urmand comparatia de mai sus, cu cat densitatea este mai mare, cu atat materialele vor vibra mai putin.
Asadar, solutia de izolatie fonica a unei incaperi se realizeaza, in principal, cu ajutorul unor materiale fonoabsorbante, aplicate, dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, pe diferite zone ale incaperii. Asa cum spuneam, acestea sunt, de obicei, foarte dense, avand capacitatea de a absorbi sunetele vibrationale de frecvente joase.
In ceea ce priveste sunetele cu frecventa inalta, sistemul de izolare fonica se va aplica in interiorul peretilor, a tavanului sau a podelei, astfel incat sa nu existe goluri de aer, prin care, in general, sunetele se transmit mult mai usor.
O izolatie fonica buna impiedica orice tip de zgomot, fie el provocat de mijloacele media, pasi, tras de scaune sau mobilier, impact sau alte tipete. Cum zgomotul este pretutindeni, trebuie sa ne ocupam de izolarea acestuia pentru a avea liniste si obtine un confort mai mare.
Pentru a combate zgomotul exterior, puteti opta, in plus, si pentru izolarea ferestrelor cu geamuri duble sau chiar triple, daca acest lucru este posibil. Nu uitati ca, inainte de realizarea izolarii fonice, este recomandat sa faceti un diagnostic acustic.
Care sunt avantajele izolatiei fonice?

De interes:  „Borcean vs. Vela ar fi singura competiție adevărată, dar sunt convins că nu se întoarce!”

Intimitate: Reducerea zgomotului va permite amenajarea unui spatiu intim, in interiorul caruia veti putea desfasura activitatea, fara a risca scurgeri de informatie;
Sanatate: Zgomotul ambiental reprezinta una dintre problemele principale ale somnului deficitar. Izolarea fonica va adresa aceasta problema, imbunatatind, asadar, calitatea vietii;
Comunicare: In cazul cladirilor de birouri, nivelul zgomotului poate depasi cu usurinta 60 de dB. Astfel, un asemenea sistem de izolare va facilita o comunicare eficienta;
Acustica: Ecoul este o problema reala in cazul camerelor cu dimensiuni foarte mari. Materialele fonoizolante vor reduce la minim acest efect, precum si vibratiile produse de acesta;
Poluare: Poluarea nu se rezuma doar la noxe. Poluarea fonica este o reala problema cu care globul se confrunta in acest moment si care poate avea efecte negative asupra sanatatii;
Protectie: La baza, sunetele sunt o forma de energie, ce se disperseaza prin incapere si ating diferite obiecte pe care le intalnesc in cale. Vibratiile astfel produse pot dauna atat obiectelor, cat si structurii constructiei. Absorbind energia respectiva (vibratiile), materialele fonoabsorbante reduc riscul daunelor;
Legalitate: Nu in ultimul rand, anumite activitati sau afaceri, precum studiourile de inregistrare sau productie muzicala, depind de sunete pentru a putea functiona. Pentru a respecta cadrul legal si a mentine linistea in anumite intervale orare, montarea unui sistem de izolare fonica este absolut necesara.
Vata de sticla de la e-izolatii.ro este cea mai buna optiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.