Stadionul bucureștean “Iolanda Balaș Soter” a găzduit zilele trecute Cupa României Open pentru juniori  – prima competiție atletică de după perioada de izolare impusă de pandemia de coronavirus. Pentru tinerele speranţe ale atletismului românesc a fost un bun prilej de a vedea la ce nivel se găsesc, după patru luni fără concursuri. Un examen trecut cu brio de sprintera reşiţeană Daria Grigoroiu. Prezenţă constantă pe podiumurile de premiere, talentata vitezistă antrenată de profesorul Ştefan Nagy a fost şi de această la înălţime: Daria a cucerit aurul la 100 m garduri şi s-a clasat a treia la 100 m plat. Junioara cu dublă legitimare, CSU-CSS Reşiţa, recunoaşte că pregătirea în pandemie n-a fost uşoară.

“După această perioadă de pauză în care m-am antrenat pe dealuri sau în spatele blocului, am revenit pe stadion, iar la sfârşitul săptămânii trecute am participat la Cupa României, unde pot spune că am avut un început de sezon de vară destul de bun. Am câștigat proba de 100 m garduri, la proba de 100 metri plat am obținut locul III, iar la cea de 200 m, locul IV. Sper ca pe viitor să mă pot antrena tot mai bine și să am rezultate tot mai bune. Ca organizare, a fost diferit de alte concursuri, am păstrat distanţa, dar a fost bine. Ca timpi, am mers binişor, având în vedere condiţiile în care m-am antrenat. Mai avem în această vară Campionatele Naționale și Balcaniada de juniori, dacă se va organiza”, a spus Daria Grigoroiu.

De interes:  [FOTO] Caraş-Severinul are o reprezentantă la Mondialul de semimaraton! Atleta Liliana Dragomir va concura în Polonia

După Cupa României, Daria şi colega ei Andreea Suhai au reluat antrenamentele la stadionul de atletism din Reşiţa, pregătirea celor două sprintere fiind coordonată de profesorul Ştefan Nagy.

“Noi ne-am bucurat că s-a organizat acest concurs, deoarece ne era teamă că ne-am pregătit în această perioadă și nu va avea loc niciun concurs. Ne-am bucurat mult de reîntâlnirea cu colegii, de atmosfera aceea de pe un stadion de atletism. A fost OK, am ţinut cont de reguli, ne-am salutat de la distanță, copiii poate au stat puţin mai aproape, dar în general distanţarea a fost respectată, pentru că ştiam că altfel nu vom mai avea parte de concursuri. S-a simțit oarecum că nu ne-am pregătit în condiții specifice, pe stadion, dar Daria a fost motivată şi ne bucurăm de aceste rezultate. De asemenea, Andreea Suhai a fost prezentă în concurs și a încheiat între primele 8 în probele de 100 și 200 m plat. Andreea se pregătește împreună cu Daria, colaborează pentru antrenamente. La club activitatea s-a întrerupt, dar noi ne antrenăm în continuare. Nu am primit finanțare de la CSS și Inspectoratul Școlar, pentru că s-a oprit activitatea, singurul club care ne-a ajutat a fost CS Universitatea Reșița. Ambele sportive sunt cu dublă legitimare CSS-CS Universitatea. În calendarul competițional mai apar și două competiții internaționale, Balcaniadele de juniori II și I, care ar trebui să aibă loc în Serbia și Turcia, dar probabil că ele nu vor mai avea loc. Noi ne-am bucura dacă s-ar desfăşura măcar concursurile din ţară. Ar mai fi Campionatul Național de juniori II, care ar trebui să se desfășoare în 15 august, Naţionalele de juniori I, la finalul lunii august, și Campionatele Naționale de seniori, probabil în luna septembrie”,  a declarat profesorul Ştefan Nagy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.