Pandemia de coronavirus i-a scos din apă, dar nu i-a descurajat pe tinerii înotători ai Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa. După o lungă perioadă de pauză forţată, performerii secţiei de nataţie s-au grăbit să revină la antrenamente de îndată ce bazinul le-a fost pus din nou la dispoziţie. Pregătirea are loc acum pe grupe de câte zece sportivi, şi toată lumea respectă protocolul impus pentru reluarea activităţii sportive. Una dintre grupele de performanţă este coordonată de profesoara Nadia Câmpan.

“Suntem fericiţi că am reuşit să revenim în bazin; am reluat antrenamentele încă din 15 iunie şi mulţumim pe această cale Primăriei Reşiţa pentru înţelegere şi pentru redeschiderea bazinului. Aşa sperăm să ne revenim până în septembrie, iar din septembrie să începem pregătirea serioasă pentru concursuri, căci sperăm să reînceapă competiţiile. La început a fost  greu, după 15 mai ne-am pregătit o lună prin parcuri pentru a reface cât de cât forma fizică a sportivilor, dar în apă este totul diferit, după o pauză atât de lungă se pierde rezistenţa. Acum pot spune că este bine, copiii sunt ambiţioşi şi dornici să înoate; îşi revin încet-încet, sper să ajungem la forma de la care am plecat. Sportivii respectă fără probleme măsurile preventive, sunt duşuri înainte de a intra în apă, iar masca trebuie purtată până la intrarea în incinta bazinului. Ne descurcăm şi cu distanţarea, sunt zece copii, fiecare cu culoarul lui. Am ales cei mai buni sportivi, pe care i-am adus la antrenament; între ei se află Erwin Schmelas, Denis Popescu sau Roberta Baciună, dar şi sportivi mai mici, cum ar fi Ianis Bodnariuc, Bianca Bichescu sau Eduard Laszlo. Şi colega mea Adina Schuster a reluat pregătirile, cu o grupă de performanţă în care se regăsesc alţi înotători foarte buni, precum Ema Balint, Alexandra Careba sau Alex Neamţu”, a declarat profesoara Nadia Câmpan.

De interes:  Cei mai buni luptători cadeţi ai României se pregătesc pe Litoral

Roberta Baciună, una dintre cele mai valoroase exponente ale secţiei de nataţie CSS Reşiţa, recunoaşte că abia a aşteptat să revină în apă: “Ne bucurăm că am putut reveni din nou în bazin, regulile preventive sunt destul de drastice, dar pot fi respectate. După trei luni, este destul de ciudat să revenim în apă, dar e foarte bine că am reluat antrenamentele. Pregătirea decurge destul de bine, probabil nu vom mai avea competiţii anul acesta, dar ne pregătim pentru cazul în care s-ar ivi şansa participării la concursuri”, a spus Roberta.

 

Pe lângă tinerii înotători de la CSS Reşiţa, la Complexul  Municipal de Sport şi Sănătate “Ioan Schuster”se mai antrenează în această perioadă şi seniorii clubului de înot masters “Reşiţa 07”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.