Cei mai buni gimnaşti juniori ai României se pregătesc la Izvorani. Din 18 iulie, lotul se va reuni la Reşiţa

Cei şase gimnaşti juniori care se pregătesc pentru Campionatele Europene din luna decembrie efectuează în această perioadă un stagiu centralizat la complexul olimpic de la Izvorani, acolo unde pregătirea este coordonată de un colectiv tehnic condus de Dan Grecu. Frații Robert şi Gabriel Burtanete, Iulian Bera, Raul Șoica, Norbert Marcu și Nicholas Țârcă și-au reînceput aici antrenamentele. Din data de 18 iulie, întreg lotul ar urma să se reunească în centrul de la Reşiţa, dacă pandemia nu va încurca socotelile federaţiei.

“Noi sperăm ca pe data de 18 să ne întâlnim cu toţii la Reşiţa şi să începem pregătirea pentru Europene. Primul obiectiv este să readucem sportivii la forma dinainte, după care vom vedea la ce nivel sunt băieţii şi vom încerca să formăm o echipă competitivă pentru Campionatul European. Sperăm ca acest eveniment sportiv să aibă loc, pentru că nici în privinţa calendarului lucrurile nu sunt 100% sigure. Din păcate, avem un mare dezavantaj faţă de alte ţări care au început pregătirea cu cel puţin o lună înaintea noastră, unele nici n-au sistat activitatea, dar asta e situaţia şi va trebui să îi facem faţă”, a declarat profesorul Robert Bălan, antrenor coordonator la CSS Reşiţa şi component al colectivului tehnic care se ocupă de pregătirea lotului naţional de juniori.

De interes:  [VIDEO] Reşiţeanul Cristian Roiban prinde viteză! Medalie la Internaţionalele de atletism ale României!

Lotul naţional de gimnastică juniori a revenit la Reşiţa în toamna anului 2018, după o pauză de 14 ani. Centrul naţional din urbea de pe Bârzava e supervizat de Dan Grecu, iar antrenor coordonator este Adrian Meleancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.