În spatele demonstraţiilor de graţie şi măiestrie ale fetelor de la gimnastică ritmică se află o muncă asiduă — iar orice pauză în pregătire lasă nedorite urme. Pentru a minimiza pe cât posibil regresul inevitabil în lipsa antrenamentelor din sală, antrenoarele secţiei de profil de la CSS Reşiţa au organizat şedinţe de pregătire online şi în perioada stării de urgenţă. În urmă cu o lună au început şi antrenamentele în aer liber, iar de la 1 iulie, sportivele antrenate de profesoarele Luminiţa Laţcu şi Dana Tîrba au intrat în sală. Antrenamentele se desfăşoară în sala de sport a Şcolii nr. 9 din municipiu.

“Încercăm să respectăm toate regulile impuse în această perioadă, mă refer aici la măsurarea temperaturii, dezinfectare, păstrarea distanţei dintre sportivi şi toate celelalte. În acest sens am avut şi un instructaj cu domnul director. Eu şi colega mea Dana Tîrba am intrat în sală cu două grupe de performanţă, ne antrenăm zilnic trei ore. Câteva gimnaste sunt plecate în vacanţă, ele vor reveni pe parcurs. Este greu ca fetele să ajungă la forma sportivă pe care ar fi trebuit să o aibă la ora actuală, mai ales că în pandemie, fiind izolate în apartamente, au putut să repete doar elemente de mobilitate şi de pregătire fizică. Acum, trebuie să începem încet-încet cu jumătăţi de exerciţii; exerciţii complete vom face mai târziu, întrucât condiţia fizică nu ne permite în momentul acesta.  Unele fete au mici probleme cu greutatea, dar acestea se rezolvă cu dietă şi antrenament” a declarat antrenoarea Luminiţa Laţcu.

De interes:  Pas întins spre medalii! Mărşăluitorii reşiţeni, de 11 ori pe podiumul Naţionalelor de la Buziaş

Chiar dacă se desfăşoară cu restricţii, antrenamentele colective sunt mult mai plăcute decât pregătirea în izolare, spun fetele de la ritmică. Între sportivele care lucrează în sală zilele acestea se află şi Larisa Ristea şi Cătălina Anghelina, două sportive de top ale secţiei de gimnastică ritmică.

“Antrenamentul decurge bine, chiar dacă trebuie să ne obişnuim cu unele restricţii. La sală ni se ia temperatura şi trebuie să ne dezinfectăm. Aş fi vrut să merg la cât mai multe competiţii, dar dacă nu se poate anul acesta sunt hotărâtă să muncesc mult pentru la anul. Cu greutatea stau bine, nu m-am îngrăşat aproape deloc şi acum la antrenamente am reuşit să-mi recapăt şi mobilitatea” a declarat Larisa Ristea.

“Pe zi ce trece încercăm să facem cât mai bine şi să revenim la forma pe care am avut-o înainte de pandemie. Nu a fost prea greu, pentru că noi am mai făcut antrenamente, atât în case cât şi afară, prin urmare nu am pierdut mult la mobilitate. Încerc să revin la forma pe care am avut-o, şi chiar să progresez, să devin o sportivă mai bună ca înainte”, a spus Cătălina Anghelina.

De interes:  Cu speranţă, înainte! Handbalistele junioare ale Liceului "Traian Vuia" pregătesc noul sezon

Primele concursuri interne de gimnastică ritmică ar urma să aibă loc în luna octombrie, dacă planurile federaţiei de profil nu vor fi date peste cap de evoluţia pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.