Baschetbaliștii de la SCM Timișoara nu au mai ținut ”linia” victoriilor și au pierdut acasă cu 81-64 în fața celor de la Dinamo București. După două succesuri, pentru alb-violeții lui Petricevic a venit și un meci slab, în care adversarul a dominat aproape toate momentele partidei.

Gazdele au fost și la conducere, dar doar în debutul partidei. Dinamo a intrat în avantaj și după 16-20 la finalul primul sfert, și-a consolidat un avantaj consistent în al doilea parțial. Trupa lui Petricevic a jucat slab, cu ratări în atac și neatenții în defensivă, în timp ce ”câinii” fără victorie în campionat până la acest joc, au continuat să puncteze. La pauza mare s-a intrat cu 29-43, însă după trecerea la vestiare, ”leii” din Banat au pornit în cursa de revenire. După încă un sfert, au ajuns la 52-60, iar la jumătatea decisivului, Gorgemans a înscris pentru 60-61. De aici, s-a terminat ”muniția”, pentru că Dinamo a mai dat 20 de puncte, iar gazdele, doar 3!

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Nikola Pesakovic, cu 23 de puncte, urmat de Komatina, cu 21, Franklin, cu 9, Mirkovic, cu 5, Gorgemans, cu 4, și Dragoste, cu 2 puncte. La Dinamo, formație antrenată de Tudor Costescu, fost tehnician al alb-violeților, cel mai bun marcator a fost Mladen Jeremic, și el trecut pe la echipa din orașul de pe Bega, cu 20 de puncte înscrise.

De interes:  Un nou episod „Ghilotina”? Administrația Robu pune iar ținta pe cablurile din zona centrală

Dragan Petricevic a recunoscut că Timișoara a fost depășită total în acest meci. ”S-a văzut foarte clar. Am fost depășiți complet! În ambele faze al jocului, și în atac și în apărare. Imediat după meci e greu de găsit explicații. Putem să spunem că decisiv a fost faptul că am alergat după iei. Practic, am început să alergăm după diferența pe care ei au înregistrat-o în sfertul doi. Iar acest rezultat din sfertul doi a venit pe fondul multor greșeli pe care le-am făcut, decizii foarte neinspirate. Practic, am avut două faze în care foarte repede s-au desprins. Nici nu au lăsat foarte mult de reacție. Eu consider că tot ce e până la 8-9-10 puncte e scor activ, practic, se poate demonta, iar de la diferența aceasta, până la 17 cât au avut în sfertul doi, totul s-a petrecut în maximum 20 de minute. La fel de bine s-a petrecut totul până ne-am apropiat la 1 punct, și apoi, de la 1 punct la 10 puncte, nu a durat foarte mult, poate un minut, un minut și jumătate. În perioada respectivă am ținut prea mult mingea în mână, nu am jucat repede, nu am mai găsit soluții. Am făcut o greșeală incredibilă în apărare, la 1 punct după time-out, am strâns la o pătrundere la Badiu care se ducea în spațiul de 3 secunde, care era oricum ful de pivoți, nu era nevoie să strângem și din poziției de fundași am primit un coș de 3. Am primit apoi o aruncare de 2 puncte și jocul a revenit la discreția echipei Dinamo, care a câștigat absolut meritat. Nu ne rămâne decât să continuăm să luptăm. Cu siguranță dacă am fi învins în acest meci, calificarea în 1-6 nu era nici pe departe rezolvată. Iar cu această înfrângere, cu siguranță ne îngreunăm acest traseu, dar în continuare nu e imposibil, mai sunt zece meciuri de jucat, așa că se poate întâmpla orice”, a declarat antrenorul gazdelor.

De interes:  La ediția de toamnă a Bacalaureatului rata de promovare este de 35,10% in Caraș-Severin ! Nu a fost inregistrată nicio medie peste 9!

Tudor Costescu a salutat prima victorie a formației sale și a spus că vede un campionat foarte echilibrat. ”Este o victorie pe care o așteptam. Mă bucur că a venit într-un moment dificil pentru noi în ceea ce privește poziția din clasament și împotriva unei echipe solide, care venea după o serie foarte bună și cu o mare încredere. O echipă care, bineînțeles, a reușit să învingă și ea în deplasare, prestând niște meciuri bune. Am avut trei meciuri foarte dificile în început de campionat și aparent, moralul nostru nu era foarte ridicat. Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care s-au mobilizat, au înțeles importanța meciului și cert este că, prin efortul lor, s-a obținut această victorie, datorită, în mare parte, a unei apărări foarte bune. În primele trei etape noi am întâlnit trei echipe puternice, cu un joc fizic deosebit și cu jucători cu calități foarte bune. Deși, măcar din două meciuri acasă, măcar unul am fi avut o șansă mare să-l câștigăm. Prin urmare, pot spune, și datorită rezultatelor celorlalte echipe, că acest campionat este deschis oricărui rezultat. Și cred că deși, aparent, Oradea sau Cluj pleacă învingătoare înainte să înceapă meciul, vor fi și surprize. Au program greu, cu cupe europene, au organizații cu experiență în asemenea situații. Cert este că eu cred că vor putea fi rezultate deschise și meciuri cu final necunoscut până în minutul 40. Mi-e greu să spun despre echipe favorite. E o luptă foarte ascuțită, să spun așa”, a precizat antrenorul lui Dinamo.

De interes:  Creştinii celebrează astăzi Sfânta Marie Mică, hotarul dintre vară şi toamnă. Peste 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica

SCM Timișoara va juca din nou sâmbătă, în deplasare la U BT Cluj Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.