Angrenată acum câţiva ani în confruntările din Superligă, echipa de şah Muncitorul Reşiţa e nevoită să se mulţumească acum doar cu amintirile. Nici măcar Divizia A nu mai e la îndemâna echipei reşiţene. Cu probleme de lot şi lipsită de susţinere financiară, Muncitorul Reşiţa a decis să nu participe anul acesta la întrecerile Diviziei A. În schimb, Muncitorul îşi încearcă norocul în acest weekend la Campionatul Naţional de şah Rapid şi blitz.

“În perioada 11-12.09.2020, echipa masculină de şah Muncitorul Reşiţa, în componenţa: maestru FIDE Dinu Simi Suciu, candidat de maestru Alexandru Tunaru, maestrul Zaim Marian şi juniorul Alin Stîngu (categoria I), participă la Campionatul Naţional de Şah Rapid şi Blitz pe echipe masculine, competiţie ce se desfăşoară în localitatea Snagov, la Vila Alex, în organizarea Federaţiei Române de Şah.

Cu probleme serioase de lot şi fără nicio sursă de finantare, echipierii Muncitorul Reşiţa au optat să nu participe la Divizia A, ce se va desfăşura la Pecica în perioada 21-25.09.2020, ci să participe (graţie unor finanţări private) la această a doua mare competiţie pe echipe din calendarul oficial al F.R. Şah. Pe lângă menţinerea într-o formă bună a mai vechilor echipieri Suciu, Tunaru şi Zaim, se sconteaza pe promovarea lui Alin Stingu (doar 12 ani), de care se leagă speranţele de înlocuire a lui Daniel Cristian Pădurean, al cărui ultim sezon ca junior va fi 2021.

Se încearcă, prin creşterea şi promovarea juniorilor Stîngu, Drăgoi,Văduva şi Tamaş, formarea unei echipe de tineri şi valoroşi şahişti care să asigure menţinerea Reşiţei pentru mulţi ani în eşaloanele superioare ale sahului romanesc. Mult succes echipei masculine Muncitorul Reşiţa! “, este mesajul transmis de Mihai Bolintiş, preşedintele forului care patronează şahul din Caraş-Severin.

De interes:  La Reşiţa a fost relansat TOP BLITZ 2020! Populara competiţie şahistă se desfăşoară în aer liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.