Domnule Novăcescu, de ce considerați că ați fi un bun primar pentru Oravița și satele din jur?

Cred că una dintre condițiile de bază pentru orice primar, este să își iubească orașul și cetățenii.

Eu în Oravița m-am născut, am fost la școală chiar aici, m-am căsătorit și muncesc în Oravița alături de orăvițeni. Orașul acesta este singurul loc pe care îl consider acasă. Eu am competențe și experiență acolo unde contează, aici, în orașul meu natal pe care le voi pune la muncă pentru voi toți, minunații cetățeni ai Oraviței și satelor din jur.

Ce considerați a fi prioritar în mandatul dumneavoastră?

Prioritară este bunăstarea cetățenilor și când spun asta mă refer la atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii rutiere și a rețelelor edilitare, salubrizare adecvată și colectare selectivă, dispensare modernizate în oraș și satele aparținătoare, școli renovate și valorificarea potențialului turistic în întreaga zonă. Toate aceste lucruri sunt esențiale pentru bunul trai al cetățenilor.

Cum vă propuneți să ”revigorați” economia locală?

Sunt mai multe resurse la îndemână, de care ne putem folosi cu succes. Există finanțări nerambursabile pentru administrațiile locale, care pot fi accesate pentru investiții în sectoarele importante: infrastructură, reabilitări, patrimoniu, educație, sănătate etc. Practic, fonduri există, trebuie doar să existe și implicarea administrației locale în a le atrage.
De asemenea, punerea în valoare a potențialului antropic pe care îl are orașul, din prisma turismului cultural, este un punct cheie. Trebuie renovat tot ce avem valoros, toate bijuteriile arhitectonice și creată o infrastructură turistică ce va atrage turiști, acest lucru influențând benefic întreaga zonă. Oravița, cândva orașul premierelor, merită să fie pus din nou în valoare.

Cum credeți că va fi misiunea de primar?

De interes:  Reglare de conturi la Oravița?

Cu siguranță, nu ușoară, acesta e un lucru cert. Vedem cu toții ce s-a făcut până acum, sau mai bine spus ce nu s-a făcut. Oamenii nu au pretenții ieșite din comun – oamenii vor drumuri asfaltate, parcări amenajate, iluminat stradal, curățenie și ordine, apă, dispensare moderne, școli dotate și locuri de muncă. Toate acestea trebuiau deja rezolvate, însă incompetența, dezinteresul față de cetățean definesc cu succes actuala administrație.
Eu vreau să arăt că SE POATE, că Oravița și satele aparținătoare pot deveni o zonă frumoasă și prosperă, de aceea vă invit pe toți la vot în 27 septembrie.

publicitate electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.