Din ce este facut calculatorul si de ce conteaza componentele acestuia

Din ce este facut calculatorul

Atunci cand vorbim despre componentele unui calculator ne referim la toate acele elemente de tip hardware si periferice care il fac pe acesta sa functioneze asa cum ne dorim.

Principalele elemente din care este compus acesta se afla in unitatea centrala si ele sunt responsabile de functionarea propriu zisa a PC-ului.

Aceste elemente sunt: Placa de baza, procesorul, coolerul procesorului, memorii ram, sursa de alimentare, mediile de stocare, placa video si altele care nu depind direct de functionarea calculatorului cum ar fi dvd writer, cititoare de carduri, etc.

In general, cele mai scumpe componente sunt procesorul si placa video deoarece ele sunt responsabile pentru toate operatiunile pe care le faci pe calculator. Din fericire, daca ai nevoie de acel PC doar ca sa cauti informatii pe net, sa vezi filme in format maximul Full HD sau sa scrii pe blog si sa raspunzi la mailuri, nu ai nevoie de o placa video. Acest lucru se intampla datorita faptului ca majoritatea placilor de baza au si cate o placa video dedicata.

De interes:  Care sunt avantajele pariurilor combinate?

Asa cum spuneam, fara a avea nevoie de o placa video, procesoru, alaturi de placa video integrata pe placa de baza, este cel care preia sarcina de a reda clipurile pe monitorul tau. Asadar, o sa avem un procesor putin mai incarcat decat in mod obisnuit, dar economisim o suma destul de mare de bani pe care am da-o pe placa video.

Cu toate astea, daca ai nevoie de un PC pe care sa joci cele mai noi jocuri aparute sau sa faci editare foto/video si redare clipuri in 4K, iti trebuie o placa video dedicata destul de buna si scumpa.

Pe langa componentele din unitatea centrala avem si perifericele care sunt compuse din monitoare, mouse, tastatura, tablete grafice, boxe si cam tot ce mai poti conecta la un PC prin diferitele porturi pe care le ai la dispozitie. Dintre acestea, cele fara de care nu poti folosi calculatorul din motive evidente sunt, monitorul, mouseul si tastatura. Dar chiar si fara ele, calculatorul poate fi folosit si controlat de la distanta pe post de server sau creier pentru un sistem de supraveghere.

De interes:  Din tainele vinului rose

In concluzie, calculatorul tau este unul complex si cand te gandesti la faptul ca toate aceste elemente intra acum intr-un laptop care poate avea aceleasi performante ca PC-ul e de-a dreptul impresionabil si cu siguranta in viitorul apropiat vor exista chiar si telefoane cu perfomane asemanatoare calculatoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.