Transportul ADR – Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre transportul mărfurilor periculoase!

Transportul ADR este un tip de transport special pentru mărfurile periculoase. Însă, aceste deplasări trebuie să respecte anumite reglementări și se caracterizează printr-o serie de factori pe care este bine să-i cunoști. Așadar, dacă vrei să afli mai mult despre acest gen de transport, te poți informa cu privire la ce înseamnă mărfuri periculoase, ce condiții de transport trebuie respectate și cum se pregătesc aceste mărfuri pentru livrarea efectivă. 

În acest articol vei afla 3 lucruri esențiale despre transportul mărfurilor periculoase (ADR)!

  • Ce este transportul ADR?

Transportul ADR presupune transportarea mărfurilor periculoase, care pot cauza vătămări, pagube sau pot fi dăunătoare pentru mediul înconjurător. În funcție de acest aspect, mărfurile din această categorie pot fi clasificate în felul următor, în câteva categorii principale: obiecte explozive, lichide inflamabile, gaze, substanțe autoreactive, explozive, inflamabile, toxice, infecțioase, radioactive, corozive sau comburante, peroxizi organici. Toate aceste categorii sunt numite clase și le vei putea găsi în legislația corespunzătoare, pentru a putea vedea în ce clasă se încadrează mărfurile pe care vrei să le transporți.

  • Cum se pregătește un transport ADR?
De interes:  Cum să optimizezi consumul de energie al mașinii tale electrice

Pregătirea unui transport ADR necesită aplicarea unor tehnici și modalități specifice de etichetare, ambalare și marcare. Bunurile trebuie să aibă un cod de identificare (numărul de tip ONU) și trebuie ambalate corespunzător de către cel care le expediază. Procedura de ambalare se bazează pe respectarea unor grupe de ambalare, care se definesc în funcție de gradul de pericol pe care îl au respectivele mărfuri. Există trei grupe de ambalare: substanțe foarte periculoase, substanțe mediu periculoase și substanțe puțin periculoase. Pentru a afla grupa de ambalare potrivită, poți cerceta lista oficială a mărfurilor periculoase existente în legislație. De asemenea, coletele trebuie să fie marcate corespunzător, pentru a se putea identifica clasa din care fac parte mărfurile transportate. 

  • Efectuarea transportului

Transportul efectiv al mărfurilor periculoase poate fi făcut doar după primirea documentelor necesare. Astfel, transportatorul are nevoie de licență de transport, de atestat ADR, de certificat de agreere (pentru anumite categorii de mărfuri periculoase), de certificat de consilier de siguranță și de certificat de inspecție tehnică ADR. De altfel, mijlocul de transport trebuie să fie dotat corespunzător – șoferul trebuie să aibă o trusă ADR, 2 stingătoare de incendiu, triunghiuri de avarie. Însă, pentru a fi sigur că transportul este efectuat în condiții optime, cel mai bine este să apelezi la o companie cu experiență, care îți va pune la dispoziție toate cele necesare. Pe site-ul Lamaritec.ro vei găsi șoferi bine instruiți și camioane adecvate, echipate special pentru orice transport de mărfuri periculoase. Cu siguranță vei avea parte de servicii de calitate, din toate punctele de vedere!

În concluzie, transportul mărfurilor periculoase trebuie organizat în mod optim, respectându-se legislația în vigoare. Pentru a pune totul la punct într-o manieră eficientă, este recomandat să colaborezi cu o companie avizată, care va ști exact care sunt etapele care trebuie parcurse – așadar, nu ezita să cauți servicii de acest gen, pentru a putea organiza transportul de care ai nevoie! 

 

De interes:  Sfaturi de urmat pentru a avea un website facut corect

Sursă foto: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.