Cutremur de proporții în Reșița, pe scara decibelilor! Peste 15.000 de watti, în 6 tone de boxe, pe scena CUSTOM!

Fabulos! Cam așa s-ar putea rezuma într-un singur cuvânt ceea ce se pregătește în Poiana Golului de deasupra Reșiței, unde, weekend-ul viitor, concertează staruri ale rock-ului mondial!

mde_vivid

John Newman, Uriah Heep, The Rasmus, U.D.O., Massive Wagons, DORO, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra sunt cele mai importante nume care pun anul acesta Reșița pe harta internațională a festivalurilor rock. Festivalul CUSTOM de la Reșița, care va avea loc în zilele de 5,6 și 7 iulie, pe un platou panoramic situat chiar deasupra centrului municipiului, nu e însă doar pentru fanii rock-ului. Artiștii de talie internațională care vin în Poiana Golului nu sunt singurele motive pentru care biletul CUSTOM ar trebui să fie în aceste zile la mare căutare.

Organizatorii au dezvăluit câteva date tehnice care sunt mai mult decât convingătoare. La Reșița, timp de trei zile și trei nopți, se va înregistra un adevărat seism. Peste 15.000 de watti vor ieși din instalații de sunet de ultimă generație, iar spectacolul de lasere și lumini va fi și el unul de excepție.

De interes:  TOP 5 moduri prin care te poți relaxa în weekenduri

„Sunt 7 tiruri de scenotehnică! Va fi o scenă imensă, de trei ori mai mare decât am avut anul trecut, lumini și sonorizare incredibile. Am fost și eu puțin șocat de datele tehnice. Vor fi echipamente k1, vârful echipamentelor de sonorizare în lume, vor fi două coloane de boxe pe scenă care cântăresc 6 tone. Vor fi 4 generatoare de current pentru scenă, 2 de 480 kw și 2 de 200 de kw!”, a dezvăluit primarul Reșiței, Nelu Popa.

Pentru organizarea CUSTOM s-au pus la bătaie aproximativ 800.000 de euro. E un eveniment de mare amploare, cum Reșița n-a mai găzduit cândva. De fapt, cum nici n-a visat vreodată! „350.000 sunt numai onorariile cu artiștii, vin zece artiști internaționali și 10 români, asumați de agenția din Moldova, prin contractul nostru de parteneriat. Noi ne-am ocupat de restul, de cazare, transport și scenotehnică. Speranțele sunt că va fi un festival de success, biletele s-au vândut slăbuț la început, dar acum se vând bine online, avem panotaj peste tot, în Timișora, Oradea, Arad, Cluj, Alba Iulia, Deva, Sibiu, Târgu Jiu, București, Severin, Petroșani, suntem pe Rock FM, pe Europa Fm, lumea știe despre eveniment. De fapt, asta am dorit, să punem Reșița pe hartă. Știu că unii își doresc să nu avem succes. Poate fi însă un start pentru un eveniment anual, care să ne pună pe harta rock-ului mondial”, a mai spus Popa, omul care a scris și povestea incredibilă de ritmuri electronice de pe pontonul Lacului Văliug.

De interes:  Ce fel de cercei de aur poți purta la orice ținută

Mai e exact o săptămână până la primele acorduri de chitară electrică, dar la 150 de metri deasupra Reșiței deja de lucrează. S-au înălțat primele schele ale scenei, s-au amenajat sute de trepte și instalații de iluminat astfel încât accesul să se facă foarte ușor. În același timp, mii le litri de bere, trași în sute de butoaie, sunt păstrați la rece, iar motoarele rockerilor din toată țară și nu numai sunt pregătite să ajungă în Banatul Montan. Let’s rock!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.