Somnul este extrem de important pentru o viata sanatoasa. Daca vrei sa ai energie de-a lungul intregii zile si sa fii sanatos pana la adanci batraneti, trebuie sa dormi foarte bine in fiecare noapte. Exista multe reguli pentru un somn perfect: trebuie sa dormi minim 8 ore pe noapte, sa prinzi orele de somn dintre 22:00 si 2:00 si sa ai o alimentatie corecta. Poate cel mai important element in calitatea somnului insa, este calitatea aerului.

Un aer cu o temperatura corecta, fara particule de praf, bacterii si virusuri, reuseste sa asigure mediul perfect pentru un somn sanatos si ii ofera corpului sansa de a se recupera cat s epoate de rapid dupa activitatile din timpul zilei.

Cum te asiguri ca respiri un aer de calitate atunci cand dormi?

Exista mai multe optiuni. Una este aceea de a te muta intr-o zona de munte, unde aerul este foarte sanatos. Nu este o solutie la indemana oricui, insa.

O a doua solutie este instalarea unui sistem eficient de ventilatie, cum sunt cele oferite de ventilatiecurecuperarecaldura.ro . Un sistem eficient de ventilatie reuseste sa aduca in casa un aer fara particule periculoase si in acelasi timp, sa asigure o temperatura corecta.

De interes:  Închirieri Ecrane LED

Un astfel de sistem, foarte eficient, este cel care foloseste un recuperator de caldura.

Ce este un recuperator de caldura?

Este un element ceramic dotat cu mai multe canale prin care circula aerul. Pe unele canale intra aerul de afara, in timp ce pe altele iese aerul din interior. Procesul de intrare si de iesire a aerului este facut in acelasi timp, iar temperatura celor doua fluxuri de aer este transferata de la cel interior catre cel exterior.

Practic, temperatura din interior ramane mereu aceeasi, insa aerul este tot timpul unul proaspat.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt eficiente atat vara, cat si iarna si reusesc sa genereze o multime de avantaje, care mai de care mai interesante:

  • Duc la economii substantiale de bani. De regula, factura energiei electrice este cu pana la 25% mai mica datorita acestui sistem inovativ;
  • Asigura un mediu cat se poate de sanatos;
  • elimina nevoia de deschidere a geamului;
  • Elimina riscul de dezvoltare a mucegaiului si a umezelii;
  • Asigura un somn cat se poate de sanatos si de odihnitor.
De interes:  Beneficiile pestelui cumparat de la o pescarie online

Acest ultim avantaj este cel mai important, deoarece este cel care contribuie la o viata sanatoasa. Aerul de pe timpul noptii va fi mereu bogat in oxigen si redus in dioid de carbon, iar particulele periculoase ( reziduurile de tutun, polenul, mucegaiul sau parul animalelor de companie ) vor fi indepartate cu succes.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.