Lume multă și atmosferă optimistă la anunțarea candidaturii la alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis duminică la Timișoara, Liberalii au umplut până la refuz Sala „Constantin Jude”, iar Iohannis a smuls ropote de aplauze. Președintele a vorbit despre războiul cu PSD și a garantat că noua guvernare liberală nu va fi una cu măsuri de austeritate. Liderul PNL, Ludovic Orban, a atins o coardă mai mult decât sensibilă la eveniment și a promis că după trei decenii se va face lumină în Dosarul Revoluției și în cel al Mineriadelor.

Sala „Constantin Jude” a fost plină cu liberali din Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara. Mulți oameni, deși aflați pe liste, au rămas în afara sălii! Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze de liberalii vestici. Președintele țării și lideurl PNL Ludovic Orban au luat cuvântul la final, după Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Alina Gorghiu, Raluca Turcan și Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis a subliniat că evenimentul ales în primele zile ale campaniei electorale la Timișoara nu este întâmplător. „Sunt foarte bucuros că ne întâlnim în capitala libertății românești, în Timișoara! Puține orașe pot reclama titlul național și Timișoara poate cu bună dreptate să o facă. Timișoara, primul oraș liber de comunism din România. Recunoștință  veșnică eroilor timișoreni! Și atunci, și acum sunteți fruncea! Felicitări! Ați muncit din răsputeri, ați adunat multe semnături pentru candidatura mea. Vă mulțumesc, ați făcut un lucru bun. Ați făcut un lucru bun pentru PNL. Fiindcă doar împreună vom fi mai puternici. Împreună, voi și cu mine”, și-a început Iohannis discursul.

„Noi suntem în plin război”

Președintele țării a atras atenția liberalilor prezenți la eveniment că PSD este un adversar greu de „ucis”. „În mod normal, despre reconstrucția unei țări, despre reconstrucția unui stat se vorbește după un război. Știți de ce? Noi suntem în război, suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD? Fiindcă noi, fiindcă voi, liberalii, suntem oameni ai păcii, ai construcției, noi suntem oameni care doresc dezvoltarea României. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiți cum au câștigat alegerile cu promisiunea despre lapte și miere, care vor curge? Și ce au făcut din prima zi? Au început să atace România și pe români. Au început cu justiția! Ei, gașca de penali, au început să atace justiția din România!”, a spus Iohannis, care a precizat că după moțiune, cei din PSD aveau fețe ca după „îngropăciune”. Candidatul susținut de PNL a subliniat că nu se vor tăia pensii și salarii cu noul Guvern.

De interes:  Cristian Adam candidează pentru comuna Grădinari!

Ludovic Orban a punctat că guvernul PNL va face lumină în Dosarul Revoluției, al Mineriadelor, dar și în cel al evenimentelor din 10 august 2018. „De fiecare dată când vin în Timișoara, vin cu emoție și de fiecare dată nu pot să uit că libertatea și democrația au pornit de aici. Mulțumim tinerilor și vârstnicilor curajoși care au pus mai presus de viața lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluție. Este momentul să punem punct tranziției. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei peste 1.000 de morți de la Revoluție. După 30 de ani, nu am aflat cine sunt cei care au organizat mineriadele. Nici astăzi nu știm cine a dat ordinele care au transformat Jandarmeria într-o mare armă de luptă împotriva cetățenilor. V-o spun limpede! Cine astăzi își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor de la 10 august se înșală amarnic! Cine își imaginează că nu vom ști cine i-a omorât pe copiii noștri trebuie să știe că va veni momentul adevărului!”, a spus, în urale, Ludovic Orban.

De interes:  PMP Lugoj caută candidatul ideal pentru Primărie! Consilierul demisionar din USR, Liviu Brîndușoni, este favorit!

Motivul orașului Revoluției, laitmotiv al discursurilor

Primul care a luat cuvântul la eveniment a fost gazda, primarul Timișoarei, Nicolae Robu. „Mă bucur că suntem într-un număr atât de mare și dăm un semnal aici în vestul țării că dorim o România normală, democratică, demnă și totodată puternică, prosperă, democratică pentru noi și pentru copiii noștri, pentru viitorul ei ca țară. Asta nu se poate întâmpla decât cu un președinte precum actualul, Klaus Iohannis. Prin urmare, este simplu. Dacă vrem o Românie normală, Iohannis președinte!”, a precizat Robu.

Președintele PNL Timiș a mai punctat că după ce PNL a dat jos PSD prin moțiunea de cenzură, euforia succesului trebuie să fie scurtă, iar partidul să se pună pe treabă. „Suntem exuberanți încă, însă trebuie să revenim cu mintea rece, responsabilă, să înțelegem că România nu mai suportă un nou eșec. O nouă dezamăgire pentru popor ar fi prea mult”, a mai spus Robu.

A urmat europarlamentarul Gheorghe Falcă, al cărui discurs a fost unul în stilul caracteristic al omului politic din orașul de pe Mureș. Fostul primar al Aradului a pomenit memoria eroilor Revoluției din 1989. Nu a lipsit nici apelul la divinitate, în stilul discursului politicienilor americani. „Din sufletul nostru bun și din inima noastră frumoasă, să mulțumim orașului și eroilor, că vom apăra pentru ei libertatea acestei țări […] Noi trebuie să apărăm această țară, acest trunchi, de molima roșie! […] Dumnezeu să te binecuvânteze, România! Victorie!”, a spus Falcă, în ropote de aplauze.

De interes:  Ghidul pacientului care își pune implant dentar. Ce trebuie sa știi?

Liberalii, entuziaști de preluarea guvernării

Parlamentarul de Timiș, Alina Gorghiu, a punctat și despre venirea la guvernare a PNL, după moțiunea de cenzură. „Eu am sentimentul acesta de trei ani. Mă simt în Timiș și în Banat ca la mine acasă! Vă mulțumesc tuturor pentru asta! […] Acum îl votăm pentru că a onorat primul mandat de președinte așa cum se cuvine, cu toate armele constituționale și a conservat justiția liberă când PSD dădea bătălie după bătălie, a oprit amnistia și grațierea, s-a luptat pentru voturile românilor din diaspora […] PNL este mai pregătit ca niciodată să preia guvernarea. Este de altfel singurul partid care și-a asumat, în această perioadă complicată, responsabilitatea guvernării”, a precizat Gorghiu.

Pe subiect a insistat și liberala Raluca Turcan, care a subliniat că guvernul liberal va trebui să gestioneze țara cu mari „găuri” economice. „Dacă vom avea un mandat de un an de zile, trebuie să le spunem românilor nu doar că vistieria s-ar putea să fie goală, ci să se fi furat chiar și vistieria”, a precizat sibianca.

Rareș Bogdan a ridicat sala în picioare

Rareș Bogdan a avut o intervenție în stilul său caracteristic, fiind singurul vorbitor care s-a postat în fața prezidiului. Fostul omul de televiziune a transmis liberalilor din sală să nu jubileze până la alegeri, cu aluzie la episodul „Mihaela, dragostea mea”, cu Mircea Geoană protagonist. „Țineți minte trei cuvinte, Klaus Iohannis președinte! Astăzi nimeni nu se mai îndoiește că Klaus Iohannis va lua un scor peste cel din urmă cu cinci ani și va câștiga cu ajutorul dumnevoastră alegerile prezidențiale”, a precizat Rareș Bogdan, care a mai amintit că Iohannis are o încredere de 50% în rândul populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.