Facultatea este un mediu în care absolvenții de liceu se duc să exceleze din punct de vedere academic, în acest fel încercând să-și antreneze skill-urile de învățare şi de sintetizare. Dacă pentru învățat au fost pregătiți timp de 8 ani în băncile instituțiilor de învățământ preuniversitar, când vine vorba de sintetizat materia și conceperea unor notițe care să-i ajute să rețină informația ,este asumat să spui că sunt subiecte date uitării. Chiar dacă aceste aptitudini îi pot ajuta foarte mult să se dezvolte pe plan intelectual. 

   Majoritatea studentiilor sunt confuzi în legătură cu ce ar trebui să folosească acum la cursurile lor pentru a putea lua notițe cât mai eficient. Sfatul este să încerce toate aceste 3 metode pentru a vedea care li se potrivește.

Iată topul metodelor de luat notițe la facultate

  • Notițe fizice

Chiar dacă suntem suficient de avansaţi tehnologic încât să poți lua notițe digitale, mulți încă nu vor să renunțe la metoda clasică, anume pixul şi hârtia. Aceștia spun că nu ai aceeași senzaţie atunci când scrii și acesta este un argument valid, pentru că într-adevăr nu se simte la fel cum îți amintești o foaie şi-un pix împreună. 

Pentru această metodă poți depune mult mai mult efort pentru că notiţele nu arată bine și numai bune pentru învățat de la curs, deoarece acolo te axezi pe scrisul cât mai repede. Așadar, persoanele care se bazează pe scrisul pe hârtie, aplică zicala tipic românească: “Repetiţia este mama învățăturii”, tocmai pentru că rescriu ore în șir noțiunile predate.

  • Notițe pe tabletă
De interes:  Electroruga de Buzad se apropie cu pași repezi! Care este programul pentru ultimul weekend al verii?

Tabletele devin din ce în ce mai accesibile pentru toată lumea, de aceea sfera notițelor digitale a început şi ea să se popularizeze. Aceste gadgeturi sunt portabile și convenabile pentru mersul până la facultate, iar combinate cu un pix înlocuiesc perfect, dacă nu chiar mai bine celebrul caiet. Împreună cu o tastatura wireless, pot să înlocuiască chiar și un laptop, deci tabletele sunt o dublă amenințare. 

În plus, nu mai ai nevoie să cumperi cărți sau atlase în format fizic vreodată, pentru că acum totul este digitalizat și orice ai nevoie se poate găsi în format PDF. Dintre toate tabletele de pe piață, raportul cel mai bun preţ-calitate se găsește în gama tabletelor Lenovo, tocmai pentru că au performanțe extrem de bune la prețuri mai mult decât corecte pentru ce oferă. Așadar, nu mai sta prea mult pe gânduri şi cumpără-ţi propria ta tabletă de pe site-ul Altex.ro.

  • Notițe pe laptop

Similar cu tabletele, laptopurile prioritizează accesibilitatea și rapiditatea notițelor, cărților și a suporturilor de curs. Avantajul achiziționării unui laptop pentru facultate este tastatura, dacă scrii pe ea la un curs nu mai este nevoie ca acasă să-ți ocupi timpul liber cu scriera mai lizibilă sau schematizată. Așadar, acesta este încă un argument pro notițelor digitale.

   Pentru a încheia, debate-ul notițe fizice sau digitale poate avea un final când decizia rămâne la latitudinea utilizatorului. Experiența ta este cea mai importantă atunci când te gândești la care metodă să apelezi. Așa că, nu trebuie să te lași influențat de cei din jurul tău.

 

De interes:  Te-ai plictisit de telefonul tău? Iată 3 metode prin care poate să fie ca nou

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.