Scopul oricarei afaceri este acela de a inregistra profit. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca nivelul veniturilor sa il depaseasca pe cel al cheltuielilor, fireste, insa majoritatea business-urilor au o viziune destul de limitata in privinta strategiilor abordate. Foarte multi antreprenori asociaza cheltuielile doar cu sumele oferite in schimbul materiilor prime sau serviciilor, ori cu sumele oferite angajatilor. Exista si alte aspecte de care trebuie sa tii cont pentru ca afacerea ta sa fie profitabila.

Unul dintre cele mai importante si influente elemente este eficienta energetica. Pe masura ce aceata este imbunatatita, cheltuielile firmei tale vor scadea, iar profiturile se vor imbunatati. Pentru a putea ajunge sa schimbi ceva in acest sens, este esential sa afli ce reprezinta conceptul de eficienta energetica si cum poti face ca lucrurile sa se schimbe in favoarea ta si a afacerii pe care o controlezi. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest concept si cum poate fi el imbunatatit! 

Ce este eficienta energetica

Eficienta energetica este un concept care a capatat foarte multa importanta in ultimii ani atat pe piata din Romania, cat si la nivel international. Concret, conceptul se refera la cantitatea de energie pe care o companie o consuma pentru a-si indeplini obiectivele de productie. Cu cat o companie consuma mai putine resurse energetice pentru a-si atinge tintele, din punct de vedere al productiei si functionarii, cu atat ea este mai eficienta din punct de vedere energetic. 

Fireste, obiectivul oricarei firme este acela de a avea o productie cat mai importanta, mai ales daca exista cerere, insa conceptul de eficienta energetica ofera si o alta perspectiva. Eficientizarea consumului de resurse de energie nu este un obiectiv doar pentru companii, ci si pentru autoritati. Acestea au impus chiar prin lege efectuarea de audituri energetice periodice de catre un ele companii in vederea imbunatatirii randamentului acestora. 

De ce si cum trebuie optimizat consumul de energie

Din punctul de vedere al autoritatilor, cresterea eficientei energetice a unei firme este necesara pentru ca un consum mai mic de resurse protejeaza mai bine mediul inconjurator. Argumentul ecologic este unul important si pentru companii, deoarece performantele economice trebuie dublate si de o activitate cat mai corecta din punct de vedere etic. In plus, companiile au nevoie de optimizarea consumului de energie deoarece costurile aferente pot afecta profiturile. 

Eficienta energetica poate fi modificata pana la valori optime fie prin reducerea performantelor de productie ale companiei, fie prin implementarea unor masuri de imbunatatire a mijloacelor de productie. Fireste, varianta preferata de antreprenori este cea din urma, si anume cresterea randamentului in procesele de productie si pe tot parcursul functionarii. Daca esti interesat de astfel de imbunatatiri, trebuie sa apelezi la serviciile unei companii specializate in audituri energetice. In urma unui astfel de audit, poti primi un set de recomandari cu privire la echipamentele pe care le utilizezi, dar si la sediul business-ului tau. 

Alege sa consumi mai putina energie fara sa sacrifici performantele de productie ale companiei. Ia legatura cu Elsaco in vederea realizarii unui audit energetic industrial si beneficiaza de profituri mai bune si de un impact pozitiv asupra mediului!  

 

De interes:  Păcăliți de Vulpe! Reșița s-a întors la handbalul-spectacol! [FOTO]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.