Cu 16 trofee şi 9 participări în UEFA Women’s Champions League, Universitatea Olimpia Cluj este, de departe, cea mai titrată şi mai valoroasă grupare din fotbalul feminin românesc. Cu această super-echipă a avut ACS Banat Girls onoarea de a juca în etapa a 6-a a Ligii I. “Este o mândrie pentru noi faptul că aducem la Reşiţa o asemenea formaţie”, spunea în urmă cu câteva zile Daniel Amariei, antrenorul nou-promovatei ACS Banat Girls, care începe să se obişnuiască treptat cu exigenţele primului eşalon valoric. După două victorii consecutive, fetele din Banat şi-au dorit şi au reuşit să treacă onorabil şi examenul cu Olimpia Cluj. Conform aşteptărilor, jocul de pe terenul sintetic din Valea Domanului a fost dominat de clujence, care au deschis însă scorul abia în finalul primei reprize, prin Carmen Marcu. Avantajul minim s-a menţinut până la jumătatea reprizei secunde, când Adina Borodi a marcat cel de-al doilea gol al oaspetelor. Din păcate, lipsa de experienţă a fetelor din Banat şi-a spus cuvântul chiar în final. Dubla realizată de Carolina Ţabur în minutele 86 şi 88 a stabilit scorul partidei: ACS Banat Girls – Universitatea Olimpia Cluj  0-4.  De menţionat că Universitatea Olimpia Cluj a avut şi două penaltiuri, apărate însă de Margarita Panova, care a fost şi de această dată cea mai bună jucătoare a fetelor din Banat. După meci, Daniel Amariei şi-a felicitat elevele pentru ambiţia cu care au înfruntat campioana României:

De interes:  ACS Banat Girls a rămas fără sponsori. Daniel Amariei: "Mai avem susţinere doar din partea nevestelor, care ne permit să aducem bani de acasă"

“A fost o diferenţă foarte mare din punct de vedere valoric, clujencele ne-au dominat din primul până în ultimul minut, dar nu pot să trec cu vederea peste jocul echipei mele, care s-a ridicat la nivelul echipei campioane. Eu cred că am avut părţile noastre bune. Se dovedeşte încă o dată că avem, fără doar şi poate, cel mai bun portar din Liga I, cu două penaltiuri apărate astăzi. Păcat că am luat golul acela pe finalul primei reprize, probabil că aveam alt moral dacă intram cu 0-0 la pauză. Lipsa de experienţă şi anumite accidentări care m-au forţat să înlocuiesc fundaşii de bandă şi-au spus cuvântul pe final, când am mai încasat două goluri. Pe ansamblu, sunt foarte mulţumit de efortul jucătoarelor mele, nu cred că am dezamăgit pe nimeni. Eu sunt foarte încrezător, cred că avem echipă de Liga I şi vom face faţă şi la acest nivel”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

De interes:  Omorât de tren la Zagujeni

“Ştiam că o să ne aştepte un joc dificil, deoarece într-o perioadă scurtă de timp, doar nouă zile, am jucat cel de-al treilea meci. Am avut două partide cu adversari foarte dificili, o deplasare la Becicherec şi un meci acasă cu Vasas Odorheiu Secuiesc. Chiar am alertat fetele înainte de acest joc, le-am transmis că orice adversar care joacă împotriva noastră o să se auto-depăşească. Am avut foarte multe ocazii,am avut şi două lovituri de pedeapsă în prima repriză. Am intrat un pic în alertă, deşi ocaziile au fost foarte multe şi foarte mari, nu am reuşit să marcăm decât în ultimul minut al primei reprize.  După pauză, probabil pe fondul căderii fizice a adversarelor noastre, au venit şi golurile aşteptate de noi”, a declarat la rândul său Iulian Szekely, principalul Olimpiei Cluj.

Alex Ungureanu, antrenorul de portari de la ACS Banat Girls, s-a arătat încântat de prestaţia fetelor care au apărat buturile reşiţene:

“Poarta a fost solidă, ca de obicei, ne-am obişnuit deja cu prestaţiile excelente ale Ritei Panova. Roxana Rotaru a intrat şi ea bine în meci, chiar dacă a evoluat doar câteva minute pe final, e bine pentru încrederea ei. Despre Rita, ce pot să zic? Două penaltiuri apărate în decurs de 15 minute, mi se pare o performanţă uluitoare, chiar dacă vorbim de fotbalul feminin. Chiar dacă mai sunt pe margine sceptici care strâmbă din nas, eu zic că am arătat ca o echipă solidă, am trecut de mult de imaginea aceea de outsideri ca echipă nou-promovată, creştem de la meci la meci, şi asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat Alex Ungureanu.

De interes:  ACS Banat Girls, pe calea victoriei! Fetele din Banat se întorc cu trei puncte preţioase de la Constanţa

În etapa următoare, ACS Banat Girls va evolua în deplasare la Carmen Bucureşti. Jocul este programat în data de 18 octombrie, de la ora 11.00.

foto: Miruna Mihancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.