Bolvașnița a scăpat de zona roșie! Intră in schimb alte trei localități din Caraș-Severin!

Potrivit articolului 4, aliniatul 1 din Ordinul 5487/1494/2020 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov 2, DSP Caraș-Severin a înaintat către ISJ Caraș-Severin situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județ.

ISJ, împreună cu DSP, a diseminat informațiile epidemiologice ale instituției de sănătate publică, în sensul monitorizării, implementării și aplicării corecte la nivelul fiecărei instituții de învățământ a infrastructurii resursei umane necesare desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

În funcția de situația epidemiologică în continuă schimbare, DSP va transmite spre ISJ și UAT-uri datele necesare pentru încadrarea în unul dintre cele trei scenarii pentru desfășurarea procesului de învățământ.

Astfel, comun Bolvașnița va putea trece la primul scenariu de învățământ, ieșind din zona roșie, întrucât mai are un singur caz pozitiv cu noul coronavirus.

Intră însă în zona roșie localitățile Dalboșeț (cu șase cazuri), Vermeș ( cu 5 cazuri) și Păltiniș (cu opt cazuri). Niciunul dintre aceste cazuri nu aparțin copiilor de vârste școlare.

De interes:  Medicamentele pentru anxietate și cauzele probabile ale apariției ei

In același timp, unitățile  școlare trebuie să-și adapteze scenariile după algoritmul de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.