Cum te poate ajuta o motocoasă în grădină și ce modele poți achiziționa?

  Professional gardener trimming hedge in the yard.

  Motocoasa este una dintre uneltele de grădină de care nu știai că ai nevoie până nu o folosești prima dată. Ce este o motocoasă? Un dispozitiv folosit pentru a tăia iarba, arbuști și buruienile care cresc necontrolat. Motocoasa este ușor de mânuit spre o mașină de tăiat iarba, având dimensiuni mai mici. 

  Există două tipuri principale de motocoase, în funcție de motorul acestora: motocoase cu motoare pe benzină (în doi sau patru timpi) și motocoase cu motoare electrice (alimentate cu acumulator sau conectate la rețeaua electrică). 

  În funcție de destinația lor, se poate vorbi despre motocoase pentru începători, motocoase hobby, motocoase semiprofesionale și motocoase profesionale. În continuare, îți vom prezenta motocoasele în funcție de tipul de alimentare al acestora.

  Motocoasa pe benzină este de departe cel mai utilizat model. Poți achiziționa motocoase pe benzină în 2 timpi sau în 4 timpi. În funcție de scopul în care vei utiliza motocoasa, poți alege o motocoasă de putere mică, ideală pentru gazon cu o suprafață de până în 500 mp și pentru cosmetizare (spre exemplu tăierea marginilor de gazon), pentru o motocoasă de putere medie, ce se pretează suprafețelor extinse, suprafețelor cu iarbă dură sau pentru o motocoasă de putere mare, care poate fi folosită pentru întreținerea pajiștilor, tunderea pomilor, pentru tufișuri compacte sau vegetații foarte rezistente. De asemenea, motocoasele pe benzină au avantajul de a fi portabile și astfel pot fi folosite chiar și pe suprafețe unde nu există acces la curent electric, pe pante abrupte sau în livezi. 

  Motocoasa cu acumulator este cel mai ușor tip de motocoasă, astfel că este folositoare acolo unde este nevoie de precizie și unde se dorește atenție la detalii. Având în vedere că este foarte silențioasă, poate fi folosită în zone rezidențiale, în grădinile spitalelor, ale școlilor și așa mai departe. Singurul dezavantaj ar fi faptul că un acumulator rezistă maximum o oră, astfel că pentru lucrări mai ample este nevoie de un acumulator de rezervă. 

  Motocoasa electrică este la rândul ei silențioasă, însă trebuie ținut cont de faptul că va fi tot timpul conectată la o sursă de energie, astfel că firul de alimentare poate încurca. În acest sens, poate fi utilizată doar în locuri ușor accesibile, unde nu există diverse obstacole în care firul ar putea rămâne agățat. Marele avantaj este că poate fi folosită pe perioade îndelungate, având în vedere că nu trebuie alimentată. Se poate utiliza și un prelungitor dacă firul nu ajunge, astfel că nu trebui să îți faci griji în această privință. Motocoasa poate f utilizată pentru cosmetizare sau pentru înlăturarea anumitor părți ale pomilor sau altor obstacole din grădină. 

  Așadar, dacă îți dorești o motocoasă ideală pentru grădina ta, stabilește întâi care este scopul în care o vei utiliza, iar apoi intră pe site-ul TimoShop și studiază oferta de motocoase. Cu siguranță vei găsi un produs pe placul tău. Dacă nu știi ce să alegi, reprezentanții site-ului îți vor oferi toate detaliile necesare despre produse. 

  De interes:  În Valea Domanului, doar gazonul e bun. Alex Pelici demisionează după eşecul suferit în faţa ultimei clasate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.