De mici, multi dintre noi suntem atrasi de lucruri in miniatura, ori pe aceasta baza putem spune ca majoritatea jucariilor sunt reproduceri la scara ale realitatii. Masinile sunt ca niste jucarii, dar sunt departe de a fi pentru copii. Machetele  au devenit obiecte de cult, multe dintre ele fiind reproduceri de masini rare si scumpe precum masini de epoca sau care au aparut in filme de top. Multi le vad ca obiecte inutile si le trateaza ca simple „bucati de plastic”, dar adevarul este ca exista o istorie extraordinara si o cantitate semnificativa de munca in spatele fiecarei machete auto.

Masinile la scara, cand trec acea linie a delimitarii de jucarii pentru copiii mici, devin o reprezentare a unei povesti, a unui moment, a amintirilor si a dorintelor. Masinile reprezinta momente din istorie, iar Aro 240 este macheta perfecta desprinsa din istoria Romaniei. Fiind una din cele mai eficiente si apreciate masini din perioada comunista, Aro 240 a avut multe transformari de-a lungul productiei sale. Iconicul model se poate achizitiona direct de pe site-ul magazinulcolectionarului.ro, unde cumparatorii pot achizitiona piesele la Abonament Revista ARO 240 pachetul nr. 27 – nr. 112, 113, 114, 115 pentru a completa renumitul model de Aro 240! Aceasta macheta este la scara 1:8, suficient de mare pentru a adauga toate detaliile necesare sub capota, dar si elemente de iluminat precum faruri sau chiar si un claxon functional. Aceasta macheta este un prilej foarte bun de a retrai istoria!

De interes:  Un american la Reșița! Gruparea din Valea Domanului are în probe un fotbalist de peste ocean – Banat FM


Multi dintre noi cresc cu imaginile vii ale celor mai rapide masini din trecut, cele care au fost realizate pentru a satisface modelele de jucarii pentru copii. Modelele la scara reprezinta posibilitatea de a avea ceea ce ati visat mereu, reprezentat fidel cu detalii infinite, fara a avea nevoie de zeci de metri patrati de garaje si de un portofel mare pentru a le intretine. In mod surprinzator, tendinta este ca oamenii sa caute sa colectioneze miniaturile masinilor pe care le-au avut la un anumit moment in viata lor, masina bunicului, masinile de curse la care visau cand erau mici si multe alte povesti care isi au locul in aceasta lume in miniatura.

Multi incep cu prima lor masina, ca un cadou frumos pe care cineva s-a hotarat sa il faca, si ajung sa colectioneze modele fine si elaborate. In lumea masinilor la scara exista diferite „trepte” prin care trec marea majoritate a colectionarilor, dintre care primele sunt cele mai ieftine modele, care au mai putine detalii si mai putine piese, dar nu sunt tocmai de calitate. Mai tarziu, odata cu experienta, incep sa constate ca sunt modele cu mai multe detalii si mai multe piese, apoi ca sunt alte editii limitate, apoi cu povestea din spatele fiecarui model si multe altele. Exista o cantitate imensa de modele la scara, care reprezinta diferite linii de colectie, de la masini care au umplut masiv strazile cu zeci de ani in urma, pana la masini de curse care au avut propriile povesti pe circuitele lumii. Scara reprezinta relatia cu dimensiunea reala cu care sunt fabricate, de exemplu, scara 1:43, inseamna ca modelul este de 43 de ori mai mic decat cel real. Exista masini de la 1:87 la 1:2, dar cele mai comune sunt in jur de 1:43, 1:24 si 1:18, acestea din urma fiind cele mai populare, datorita cantitatii de detalii pe care o permite marimea. Masinile la scara nu sunt doar obiecte decorative, sunt piese de colectie, farame ale istoriei sau simpli martori ai timpului, care individual, pentru cei care nu colectioneaza, pot reprezenta o “piesa” cu istorie si o valoare adaugata.  Este fascinant sa vedem posibilitatile oferite. Astazi exista magazine care ne permit sa achiztionam machete de masini din intreaga lume. Gama de machete auto Aro de la magazinulcolectionarului.ro ofera posibilitatea multor colectionari sa cumpere modele renumite precum  Aro 240, Aro 10 Spartana, Aro 241, Aro 243 sau Aro M461.

De interes:  Implantologie la clinica stomatologică București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.