Cum să faci față prețurilor crescute la gaze? Iată 3 pași din ghidul de supraviețuire pe timpul crizei

Oricât de mult ne-ar plăcea sau nu să o recunoaștem, în prezent, ne confruntăm cu o criză, atât în ceea ce înseamnă economia, cât și în ceea ce privește resursele de gaze naturale la nivel european. Din cauza războiului ce se află la graniță de noi, țara cu cele mai bogate resurse de gaze din lume, Rusia, este stopată din a mai migra, și din a-și mai susține economia țării prin schimbul de resurse cu alte țări. Acest fapt, cu toate că denotă solidaritatea țărilor față de Ungaria, ce au decis să nu mai împrumute resurse naturale de la principalul inamic, indică și o problemă ce a apărut deja, și se va accentua în sezonul rece: anume aceea a scumpirii excesive a gazelor.

Pentru a putea face față acestei inflații majore ce se va resimți în următoarele luni, iată 3 pași din ghidul de supraviețuire pe timpul crizei:

Un calorifer electric poate fi mereu un ajutor în plus

Chiar dacă consumă curent, căci necesită conectarea la o priză, un calorifer electric achiziționat din timp, îți poate fi cel mai mare aliat pentru a trece cu bine de lunile geroase din timpul iernii. Beneficiind de avantajul de a fi compact, și a nu ocupa atât de mult spațiu într-o încăpere, și având totodată și o capacitate de încălzirea foarte mare, acesta îți poate oferi căldura necesară în încăperea în care alegi să-l pui.

Indiferent că ai centrală în casă, ori că trăiești la bloc și beneficiezi de aceeași sursă de căldură de care beneficiază și vecinii tăi, nu știi niciodată când te-ai putea trezi, în mijlocul unor temperaturi scăzute, că nu mai ai căldură în casă. Investind într-un calorifer electric, investești în siguranța căldurii căminului tău!

Robineții de gaze

Dacă îți dorești să ai parte de o căldură uniformă în casă, ori preferi să încălzești mai mult camera de zi, în care îți petreci timpul lucrând, și să o lași ceva mai răcoroasă pe cea în care dormi, pentru a economisi astfel bani, în momentul în care îți va veni factura la gaze, atunci robineții pentru gaze de la Nicometaltub îți vin în ajutor!

Printr-o simplă mutare a capului de robinet în partea dorită, poți minimiza, sau maximiza căldura din căminul tău, asigurându-ți astfel confortul necesar și fiind convins că nu vei depăși bugetul impus pe luna aceasta la gaze.

Soba

O variantă extrem de tradițională, ce se pretează cel mai bine pentru cei din mediul rural, soba pe lemne, nu numai că te ajută să faci economii considerabile atunci când vine vorba de plata utilităților, dar îți și retrezește amintiri din vremurile apuse. Dacă nu te deranjează aspectul său, și îi iei în seamă mai mult practicabilitatea decât funcția sa estetică, soba pe lemne este, fără doar și poate, o alegere ce merită luată în seamă atunci cînd vine vorba de încălzirea casei în timpul iernilor.

Atenția sporită la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, la nivel global, ne poate ajuta să fim vizionari și să anticipăm o problemă cu mult timp înainte ca aceasta să se instaleze. Alege să rămâi informat și calm, în fiecare zi !

 

Surse foto: pixabay.com

De interes:  Schimbare butuc usa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.