Tragerea la sorţi a ţintarului Ligii I de fotbal feminin a avut loc marţi, 11 august, la Casa Fotbalului din capitală. La startul noului sezon se vor alinia, în premieră, 14 echipe, după ce ediția trecută a fost înghețată din cauza pandemiei și s-a aplicat principiul promovării fără retrogradare. În consecinţă, programul de disputare a sezonului competițional 2020/2021 s-a stabilit pe baza Tabelei Berger pentru 14 echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit în urma extragerii de la Casa Fotbalului. Sorţii au decis ca nou-promovata ACS Banat Girls Reşiţa să debuteze pe teren propriu, contra vicecampioanei naţionale AFC Universitatea Galaţi. În etapa a doua vom avea şi un derby bănăţean: ACS Fortuna Becicherecu Mic, noua echipă a Laurei Rus, va primi acasă replica formaţiei ACS Banat Girls. Un început furtunos, spune entuziasmat Daniel Amariei, antrenorul grupării ACS Banat Girls.

“Suntem flămânzi de meciuri oficiale! Acest lucru sper să se vadă şi în teren în acest inceput de campionat! Aşadar, un început furtunos pentru noi: întâlnim vicecampioana de anul trecut şi ocupanta locului 3, în primele două jocuri. Îmi doream un adversar mai accesibil pentru primul meci, dar şi aşa este ok. Suntem pregătiţi să facem o surpriză încă de la primul meci in liga 1. Ne jucăm şansa noastră, chiar nu avem ce pierde! Sperăm să facem surpriza etapei, meci de meci, iar la sfârşitul campionatului să ne poziţionăm pe un loc cât mai fruntaş. Vrem să câştigăm experienţă şi să jucăm un fotbal modern, frumos, să arătăm unitatea grupului şi să putem da în continuare cât mai multe sportive la lotul naţional; ne dorim să încercăm să creştem de la meci la meci, de la an la an”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

De interes:  Lori lansează piesa „GWHF”, cu un videoclip plin de culoare și de voie bună, compus împreună cu Vanotek – Banat FM

Programul primei etape este următorul:

AC CS Carmen 1937 București – CS Universitatea Alexandria
AFC Universitatea Olimpia Cluj – AFC Fair Play București
ACS Selena SN Constanța – ACS Fortuna Becicherecu Mic
ACS Banat Girls Reșița – AFC Universitatea Galați
CSS Târgoviște – CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași
ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
ACS Piros Security Arad – ACS Heniu Prundu Bârgăului

 

Programul complet al turului Ligii I feminine poate fi consultat aici.

Competiția ar urma să înceapă la 23 august, dată aprobată la începutul acestei luni de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. E posibil însă ca şi acest start să fie amânat, în funcţie de evoluţia pandemiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.