În data 2 August 2020, Primăria Băile Herculane a anunțat faptul că va prezenta zilnic câte un obiectiv turistic din stațiune cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de turiști , de a dezvolta economia zonei și de a obține creșterea nivelului de trai al populației!

Această campanie face parte din proiectul : “ Conservarea și valorificarea Patrimoniului Natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear in stațiunea Băile Herculane “ .

Un prim obiectiv turistic prezentat este :

Arborele Sequoia

Acest arbore a fost plantat in orașul Băile Herculane cu prilejul amenajării parcului Cazinoului (Parcul Gisela, azi Parcul Central), realizat în jurul anului 1862, după planurile lui Lothar Abel, unul dintre cei mai însemnați peisagiști vienezi (Parcul Prater, Serele și Muzeul Botanic din Viena etc.).

Este un arbore tânăr, în pofida dimensiunilor respectabile: 30 m înălțime, 1,5 m diametru și aproape 5 m circumferință la bază.

Fiind un arbore exotic, rar în țara noastră (sunt cunoscute mai puțin de 20 de exemplare), a fost declarat monument al naturii.

De interes:  Accident cu trei victime la Brebu [FOTO] – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.