Incă un obiectiv deosebit de valoros din stațiunea  Băile Herculane!

Crucea Albă !

Este unul dintre cele mai cunoscute, mai vizitate și mai pitorești puncte de belevedere ale stațiunii Băile Herculane. Este situată pe un pinten stancos, la 529 m altitudine, chiar deasupra centrului istoric, Crucea Albă, despre care istorisesc mai multe legende locale. Este locul de unde panorama Băilor Herculane și a Munților Cernei e cu adevărat copleitoare, răsplătind pe deplin efortul de a ajunge aici.

Traseul spre Crucea Albă este deschis turiștilor incă din prima jumătate a secolului al XIX-lea. In anul 2018, Administrația Parcului Național Domogled – Valea Cernei a amenajat aici și un traseu tematic.

Pe poteca ce suie in dese surpentine prin pădurea de fag, au fosr amplasate nouă panouri informative privitoare la flora și vegetația submediteraneeană specifice Parcului, un al zecelea panou fiind amplasat chiar la Cruce.

Acest proiect are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurei rutiere existente, dar și promovarea obiectivelor turistice pentru a atrage cat mai mulți turiști.

De interes:  „Românii nu-și mai doresc sub nicio formă la conducerea țării un astfel de grup infracțional organizat!”

Campania face parte din proiectul ” Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear in stațiunea Băile Herculane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.