Clădirile comerciale și industriale folosesc diverse soluții pentru decorarea fațadei. Unele dintre cele mai progresive sunt panourile compozite din fibre de ciment care combină proprietățile rezistenței și funcționalității. Combinat organic cu alte materiale de finisare, decorează estetic fiecare obiect construit. Compoziția selectată a bazei pentru faţade ventilate din fibrociment are atât funcții de protecție, cât și rezistenţa la foc. O condiție importantă pentru instalarea plăcilor din fibră de ciment pentru fațade, este performanța profesională a lucrărilor. Baza ecologică, realizată printr-o tehnologie specială, repetă textura materialelor naturale, iar utilizarea culorilor face posibilă implementarea ideilor de compoziții. Faţadele ventilate cu fibrociment sunt o soluţie de proiectare a exterioarelor moderne. Tehnologia implică utilizarea de materiale ecologice. Plăcile din fibră de ciment nu numai că ajută la creșterea semnificativă a caracteristicilor operaționale ale clădirii, ci sunt și o modalitate relativ ieftină şi de calitate de decorare a pereților exteriori.

Faţade ventilate din fibrociment – Avantaje

Panourile de fațadă realizate din fibrociment constau din ciment (până la 90%), celuloză și umpluturi naturale. Acest lucru asigură păstrarea structurii, flexibilității și elasticității, ceea ce permite instalarea de faţade ventilate din fibrociment în orice moment al anului. Făcând o comparaţie cu tipurile mai scumpe și funcționale de decorare exterioară a clădirilor, permit evidențierea câtorva avantaje cheie ale fațadelor ventilate din fibrociment:

 • Fiabilitatea și durabilitatea designului;
 • Izolare fonică bună;
 • Protecție împotriva apariției deversărilor calcaroase, care este asigurată prin trecerea procesului de autoclavare;
 • Capacitatea de a ascunde denivelări, fisuri, vopsea arsă și alte defecte temporare ale peretelui;
 • Simplitatea lucrărilor de instalare. Instalarea unui perete cortină din plăci de fibră de ciment nu necesită prelucrare specială sau reglare a suprafeței;
 • Economii semnificative de costuri pentru materiale, fără a compromite calitatea generală a lucrării;
 • Capacitatea fațadei de a tolera ușor temperaturile ultra-scăzute. Spre exemplu, cărămidă are o capacitate de 2-3 ori mai mică;
 • Protecție fiabilă împotriva efectelor microorganismelor asupra structurii materialului, ceea ce ar putea duce la o scădere semnificativă a performanței.
De interes:  Cum avem grijă de propria țigară electronică

În plus, printre numeroasele proprietăți utile ale materialului pentru fațade ventilate din fibrociment, sunt considerate a fi cele tehnice, dintre care se evidențiază:

 • Rezistența la schimbări accentuate ale temperaturii și mediului climatic agresiv;
 • Rezistență bună a acoperirii la tratamentul biologic sau chimic;
 • Rezistent la foc.

Protecția fațadelor împotriva daunelor mecanice severe. Structura densă a materialului împreună cu un strat suplimentar de armare, permite absorbţia tuturor tipurilor de vibrații, menținând în același timp integritatea inițială a structurii.

Fatade ventilate din fibrociment – Caracteristici corect selectate

Subsistemul fațadei ventilate îndeplinește rolul structurii de susținere a elementelor de placare. Caracteristicile selectate corect, pot oferi fațadei rezistență, durabilitate și îndeplinirea tuturor funcțiilor care îi sunt atribuite. În mare parte, atunci când alegi, ar trebui să acorzi atenţie materialului de conectare, formei corecte a profilelor de ghidare și versatilitatea acestora, deoarece în momentul instalării apar de obicei dificultăți care pot fi rezolvate cu ușurință cu echipamentul potrivit pentru sistemul de fațade.

O fațadă ventilată din fibrociment este folosită din ce în ce mai mult că principală cale de a face față clădirilor rezidențiale moderne din zonele urbane dense. Fațada plăcilor din fibră de ciment reprezintă o bună modalitate de economisire a resurselor nu numai pentru contractanți, ci și pentru rezidenți, deoarece proiectarea are rate mari de stocare a căldurii, lucru valabil mai ales în perioada de iarnă.

De interes:  Ce beneficii ai daca te machiezi in fiecare zi?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.