Atunci cand vine vorba despre mobilier pentru gradinite , atentia celor care il achizitioneaza trebuie sa fie extrem de mare. La varsta de pana in 7 ani copiii au corpul in formare, iar un mobilier de proasta calitate poate sa duca la probleme destul de grave in timp.

Conform specialistilor, exista o serie de criterii de care trebuie sa se tina cont atunci cand se cumpara piese de mobilier pentru gradinita. In principiu, toate aceste piese de mobilier trebuie sa fie placute, functionale si sigure.

Care sunt principalele criterii ce trebuie luate in considerare la achizitia mobilierului?

  1. Calitatea materialului. Acesta trebuie sa fie cat mai rezistent, deoarece energia copiilor este debordanta si niste scaune gradinita din pal, care sa nu fie foarte stabile si puternice, s-ar putea sa nu fie cea mai buna decizie. Este bine sa se opteze pentru materiale cat mai naturale, vopsite cu lacuri ecologice. Lemnul masiv este cea mai buna solutie pentru o gradinita, insa exista si varianta fierului forjat, atat vreme cat se tina cont de siguranta celor mici.
  2. Siguranta pe care o ofera mobilierul. Energia copiilor poate sa fie periculoase. Un mobilier cu colturi ascutite, spre exemplu, poate sa duca la riscul de ranire. Tocmai de aceea, este de preferat un mobilier cu colturi rotunjote si eventual, cu elemente de protectie puse pe ele.
  3. Elementul practic. Intr-o gradinita este nevoie de mese, scaune, dulapuri si alte accesorii care sa usureze munca educatorilor si sa le ofere celor mici confort. De asemenea, in gradinitele cu program prelungit un patut gradinita  este esential. Daca este necesar un patut, este important ca pe langa rezistenta materialelor din care este realizat sa se tina cont si de saltea, care este bine sa fie cat mai confortabila.
  4. Estetica. Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de estetica. O buna parte din dezvoltarea psihica a celor mici tine de modul in care percep mediul inconjurator. Tocmai de aceea, mobilierul trebuie sa fie cat mai colorat si placut din punct de vedere vizual. Daca are motive din desene animate, foarte vesele, este cu atat mai bine.
De interes:  Drogați la volan! Polițiștii au prins trei tineri șoferi în doar 4 ore!

De alegerea mobilierului in gradinite depinde modul in care se dezvolta copiii. Este, asadar, un element foarte important care trebuie sa ii preocupe atat pe parinti cat si pe educatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.