„Lumea Copiilor”, pregătită cu grijă de dascălii din Constantin Daicoviciu

Cadrele didactice de la mai multe școli din zona Caransebeș și-au dat mâna pentru ca elevii lor să aibă parte de cea mai frumoasă Zi a Copilului. Reuniunea și-a propus ca elevii să socializeze prin acțiuni comune, care să le dezvolte creativitatea și gustul pentru frumos.

Şcoala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” a găzduit ediţia a IV-a a Simpozionului şi Concursului Regional „Lumea copiilor”, organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Constantin Daicoviciu, Liceul Tehnologic „Dacia”, Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeș şi Şcoala Gimnazială Sacu.

La concurs au participat elevi din școlile aparținătoare comunei, dar şi din şcolile implicate în proiect, care au realizat desene şi colaje în diverse tehnici de lucru, creaţii literare pe tema copilăriei. Au fost susținute programe artistice variate pentru a ieşi din tiparele cotidianului şi pentru a migra într-o lume clădită de copii, pentru copii, sub îndrumarea cadrelor didactice.

În cadrul proiectului s-a desfăşurat și un simpozion, la care profesorii participanţi au dezbătut probleme legate de inteligenţa emoţională a copiilor, au prezentat materiale, dar şi mijloace de lucru utilizate în activităţile cu elevii.
„Scopul proiectului a fost dezvoltarea capacităţii de exprimare plastică, literară şi artistică a elevilor, dar şi posibilitatea de a oferi copiilor variante de petrecere a timpului liber, la o vârstă la care lumea prinde viaţă, iar visurile lor se conturează frumos sub privirea atentă a adulţilor”, ne-a precizat prof. Loredana Conciatu, directorul școlii din Constantin Daicoviciu.

De interes:  Start în amicale și pentru voleibalistele de la CSM Lugoj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.