Persoanele care sunt interesate de importanţa pe care o au cele mai intens promovate servicii SEO pentru orice afacere trebuie să ştie că fac o alegere foarte bună atunci când apelează la o agenţie specializată în acest sens. Optimizarea SEO sau optimizarea pentru motoarele de căutare implică operaţii efectuate de echipa de promovare pentru creşterea poziţiilor unui site web în lista de rezultate a căutărilor pentru cuvinte cheie sau expresii cheie relevante şi interesante din punct de vedere al afacerii respective.

Optimizare SEO internă vs. optimizare SEO externă – criterii de clasificare şi definiţii

Înainte de a apela la servicii SEO şi la o agenţie specializată în acest sens, clienţii trebuie să ştie ce implica aceasta “industrie” şi cum ajută poziţionarea mai bună în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare.

  • Optimizarea internă reprezintă aplicarea măsurilor de promovare în mod nemijlocit şi depind de echipa SEO. Optimizarea internă mai poartă denumirea de on-site optimization şi presupune eliminarea erorilor, scrierea cu atenţia a descrierilor şi titlurilor, îmbunătăţirea vitezei de descărcare, prelucrarea imaginilor, precum şi optimizarea structurii de alegere a adreselor URL şi de legături interne. Per ansamblu, optimizarea SEO internă presupune ameliorarea experienţei vizitatorilor.
  • Optimizarea externă mai poartă denumirea de off-site optimization şi presupune o promovare care nu ţine în mod direct de echipa SEO, ci de voinţa colectivă a internetului. Motoarele de căutare încearcă mereu să găsească semnale măsurabile vis-à-vis de relevanţă şi importanța paginii web în raport cu expresia de căutare analizată. De asemenea, aceste semnale fac referire la indicatorii de calitate, la performanțe şi popularitate, iar numărul şi calitatea legăturilor către pagina analizată şi numărul de interacţiuni sociale sunt foarte importante, precum şi credibilitatea şi autoritatea surselor şi volumul de căutări pentru cuvintele cheie căutate.
De interes:  Mici secrete pentru o relatie de cuplu sanatoasa

Clasificarea tehnicilor SEO

În funcţie de moralitatea tehnicilor utilizate, tehnicile SEO pot fi împărţite în:

  • White hat SEO – în care promovarea corespunde politicilor sugerate de motoarele de căutare, tehnici îndreptate spre o experienţă pozitivă pentru utilizatori;
  • Black hat SEO – în care promovarea presupune manipularea percepţiei motoarelor de căutare cu privire la calitatea site-ului.
  • Grey hat SEO  – în care deşi se respectă normele morale, unele practici sunt îndoielnice pe termen lung şi pot fi sancţionate.

SEO presupune efectuarea unor operaţiuni documentabile şi repetabile care presupun:

  • analiza cuvintelor cheie şi prioritizarea lor după volumul de căutări şi modelarea conţinutului în funcţie de acestea;
  • analiza cuvintelor cheie;
  • rezolvarea problemelor de ordin tehnic care au conţinut greu indexabil sau neindexabil.

În concluzie, serviciile SEO măresc calitatea unui site şi productivitatea acestuia, cu ajutorul unei companii specializate în acest sens şi aplicând tehnici eficiente de optimizare internă. Cu alte cuvinte, serviciile SEO reprezintă cea mai bună metodă de promovare a afacerii, fără a plăti sume enorme pentru publicitatea stradală, în televiziune sau pe social media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.