Vânătă provine din Asia de sud și de est și se pare că există încă din preistorie, dar lumea occidentală a făcut cunoștință cu ea acum nu mai mult de aproximativ 1500 de ani.

Pentru români vânăta este de neînlocuit pentru că ea este regăsește ca ingredient principal într-o serie de preparate dragi nouă și cu o tradiție îndelungată printre care trebuie menționate salata de vinete și zacusca.

De ce să consumi vinete preparate la Thermomix?

O porție de vinete poate oferi cel puțin 5% din cerințele zilnice ale organismului uman de fibre, cupru, mangan, B-6 și tiamină. De asemenea, conține alte vitamine și minerale esențiale. În plus, vinetele sunt o sursă bogată de antioxidanți.

Antioxidantii sunt molecule care ajuta organismul sa elimine radicalii liberi – molecule instabile care pot deteriora celulele dacă se acumulează în cantități mari. Alimentele care conțin antioxidanți pot ajuta la prevenirea unei serii de boli.

Printre antioxidanții din vinete se numără antocianine, inclusiv nasunină, luteină și zeaxantină.

De interes:  Primarul Adrian Torma luptă pentru orașul Moldova Nouă!

Cum să recunoști o vânătă potrivită pentru a prepara rețetele GoostoMix

Vinetele trebuie să fie ferme la atingere și oarecum grele pentru dimensiunea lor – semn că sunt coapte și dense pe interior, cu pielea netedă, lucioasă și o nuanță violetă intensă. Evită vinetele care par ofilite, moi sau decolorate.

Păstrează-le la frigider dacă intenționezi să le ții pentru câteva zile, dar ține-le la temperatura camerei înainte de a le găti.

Folosește un cuțit din oțel inoxidabil, nu un oțel carbon, pentru a preveni reacția chimică de înnegrire.

Rețetă de salată de vinete adaptată la Thermomix pe platforma GoostoMix

Cel mai cunoscut și mai îndrăgit preparat cu vinete este fără îndoială salata de vinete pe care o cunoști dintotdeauna și care îți aduce aminte de copilărie.

Salata de vinete făcută la Thermomix este un deliciu culinar pe care îl prepari cu vinete proaspete, rapid, ușor și fără flacără deschisă pentru că poți coace vinetele direct în Thermomix. Salata de vinete fără maioneză la Thermomix se face în în aproximativ 10 minute fără a lua în calcul coacerea vinetelor care durează aproximativ 40 de minute.

De interes:  Ghid pentru alegerea serverului potrivit

Pe platforma de rețete special adaptate pentru prepararea la Thermomix, GoostoMix, vei descoperii pe lângă multitudinea de rețete diverse și o secțiune dedicată intitulată „Cum te ajută Thermomix” unde este explicat în detaliu procesul de coacere al vinetelor, al ardeilor sau măcinarea făinii la Thermomix.

Rețete adaptate cu vinete pentru Thermomix

Fie că vrei o salată vegană, fără maioneză de vinete, un ghiveci de legume cu vinete sau o porție de baba ganoush pe toate acestea le poți prepara cu ușurință la Thermomix, iar rețetele complete le găsești pe platforma dedicată GoostoMix.

Nu ai nevoie de minute întregi să identifici rețetele cu vinete pentru că ele sunt grupate într-o categorie specială a meniului. Dacă ai poftă de vinete, trebuie doar să intri pe platformă, să selectezi categoria din meniu și ai toate rețetele cu vinete la dispoziție.

În plus, rețetele sunt explicate în pași simpli, ingredientele și cantitățile sunt specificate cu exactitate, iar setările pentru Thermomix sunt menționate acolo unde este nevoie de ele.

De interes:  Ce inseamna mancare sanatoasa?

Prepară ceva delicios cu vinete inspirându-te pe platforma de rețete GoostoMix!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.