Câmpia Libertății și fostul hipodrom al orașului au fost lăsate de izbeliște de autoritățile locale, iar o zonă ce putea fi exploatată zace în uitare și degradare.

Lipsa de reacție a administrației lugojene și mai ales de idei în ceea ce privește dezvoltarea orașului din punct de vedere turistic nu mai miră pe nimeni. Incapabili să dezvolte proiecte, aleșii locali se mulțumesc doar cu vorbe în vânt, care nu au nicio șansă să se finalizeze. Lucru remarcat tot mai des de locuitorii orașului, care iau atitudine și propun soluții. Chiar dacă aceste soluții rămân, cred aceștia, la stadiul de vise.

Roxana Alina Binder, care a văzut în trecut Lugojul ca un oraș superb, dar care acum este fără culoare, fără aer, plin de mizerie și ciori, își imaginează cum ar putea arăta zona Hipodromului.

„Imaginați-vă în locul hipodromului, mici blocuri, ANL, de exemplu, cam 10. Să fim realiști, nu se poate face din nou hipodrom acolo, există case în imediata apropiere a acestuia, nu s-ar putea trăi acolo din cauza mirosului de la cai. Imaginați-vă Câmpia Libertății ca fiind un imens parc de distracții. Da… acele parcuri cu senzații tari. Chiar și un mini mall, un ștrand, patinoar pe timpul iernii sau pur și simplu un loc amenajat pentru a se ține festivaluri. Lugojul de ce să nu ajungă un oraș european!? Haide că v-am prins că visați un pic. Poate credeți că este ceva absurd. Dar nu, nu este. Finanțări se găsesc…bugetul local și…esteeeeee, bani europeni, etc, iar toate acestea le poate face chiar administrația locală. Sau pur și simplu să vină un investitor străin și să construiască un parc de distracții privat, de ce nu? Poate vă spuneți «uite-o și pe asta, visează la cai verzi pe pereți«. Da, pe de o parte sunt vise. Dar cu toți ne dorim un oraș curat, cu o infrastructură pusă la punct, construirea a cel puțin un pod pentru autovehicule, un centru al orașului mai mare, așa cum se promitea de ani de zile, pomi plantați prin oraș, parcuri și spații verzi amenajate ca atare, locuri în care să ne petrecem duminica. Situația în care se afla la ora actuală Lugojul este îngrozitoare”, scrie Roxana Binder.

De interes:  Serviciile de curierat: top 5 beneficii

Astăzi, din păcate, atât câmpia, cat și hipodromul arată dezolant, mai crede lugojeanca. „Groapa de gunoi, iazul artificial ce ascunde o poveste înfiorătoare, un proiect abandonat pentru că nu a fost posibil mai mult decât atât. Rușine celor implicați. Hipodromul a devenit o adevărată ruină, iar administrația locală habar nu are ce să facă acolo. S-a furat tot ce era de furat… Zona Hipodrom a fost unul dintre proiectele din mandatul primarului, din ultimele două mandate, dacă nu greșesc și nu s-a făcut nimic. Așa că nu ne rămâne decât să trecem un pic la visat”, mai afirmă tânăra.

Administrația lugojeană a încercat pentru zona respectivă, transformată acum într-o veritabilă groapă de gunoi, câteva proiecte transfrontaliere, însă acestea s-au împotmolit din fașă, astfel că au rămas doar la stadiul de discuții libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.