Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, nu înțelege adevăratul motiv pentru care formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a hotărât să rupă protocolul cu social-democrații și să iasă de la guvernare.

În ciuda discuțiilor purtate între PSD și ALDE, nimeni nu se aștepta, până ieri, ca partidul lui Tăriceanu să rupă alianța cu social-democrații, cu atât mai puțin să facă pact cu Pro România, iar după toată această poveste să-l susțină pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Președintele social-democraților cărășeni spune că gestul lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi putut avea o singură justificare: „Era de înțeles dacă dorea să candideze dânsul și să-și crească, totuși, partidul în sondaje, să încerce să-l ridice cumva, dar nefiind vorba de acest fapt, este de neînțeles”.

Motivele invocate de Tăriceanu îi par aberante Luminiței Jivan în condițiile în care, până mai ieri, PSD și ALDE ar fi luat toate deciziile împreună. „Dânsul știa de la bun început cum a fost structurat Guvernul și care ministere au fost negociate, care reveneau partidului ALDE. Până la urmă și construirea bugetului a știut-o de la început. Practic, nu se înțelege de ce a dorit să renunțe”, a afirmat șefa PSD Caraș-Severin.

De interes:  PMP Lugoj caută candidatul ideal pentru Primărie! Consilierul demisionar din USR, Liviu Brîndușoni, este favorit!

Opțiunea lui Tăriceanu nu denotă decât un singur lucru, în opinia deputatului PSD. „Domnul Tăriceanu a abandonat proiectul guvernării, a abandonat proiectul de țară, a abandonat programul de guvernare la care au subscris ambele partide”, este concluzia la care a ajuns deputatul cărășean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.