Cele mai cunoscute arii și duete vor răsuna puternic în orașul de pe Bega! Începe Festivalul de Operă și Operetă în aer liber! | Express de Banat

Festivalul de Operă și Operetă – mereu o încântare pentru urechile și sufletele timișorenilor – își deschide porțile, ca în fiecare an, la sfârșitul acestei luni, vara fiind încheiată triumfal și armonios pe acordurile celebrelor creații muzicale. Ce surprize se pregătesc pentru public?

Opera Națională Română din Timișoara și Ministerul Culturii și Identității Naționale, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local al Municipiului Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, prezintă ediția a XIV-a a îndrăgitului Festival de Operă și Operetă în aer liber. La această ediție vor fi oferite gratuit publicului două seri de gale, Gala de Operetă de la debutul festivalului (joi, 29 august 2019) și Gala de Operă de la închiderea acestei ediții (duminică, 1 septembrie 2019), opereta „Voievodul țiganilor”, de Johann Strauss (vineri, 30 august 2019) și musicalul „My Fair Lady”, de Frederick Loewe (sâmbătă, 31 august 2019).

În Gala de Operetă, pe lângă soliștii vocali ai scenei lirice timișorene, vor încânta publicul artiștii invitați Paula Iancic, Renata Vari și Alfredo Pascu acompaniați de orchestra și corul Operei Naționale Române din Timișoara, conducerea muzicală fiind asigurată de Maestrul Peter Oschanitzky. Programul serii conține cele mai cunoscute arii și duete din repertoriul de operetă românesc și universal.

De interes:  Sapunul si masca de protectie combat virusurile si bacteriile

Paginile muzicale ale marelui Johann Strauss fiul din frumoasa operetă „Voievodul țiganilor” vor încânta publicul în a doua zi a acestei ediții a festivalului, artiștii invitați Renata Vari și Alfredo Pascu împărtășind frumoasa poveste de iubire, alături de soliștii vocali, orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara, sub bagheta dirijorală a Maestrei Mihaela Silvia Roșca.

Sâmbătă, în cea de-a treia zi a festivalului, pașii publicului vor fi purtați pe străzile aglomerate londoneze, urmărind transformarea Elizei dintr-o simplă florăreasă într-o adevărată Lady. Frumoasa poveste va fi prezentată de soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet ale liricului timișorean, coordonați de la pupitrul dirijoral de Maestra Mihaela Silvia Roșca.

Închiderea celei de-a XIV-a ediții a Festivalului de Operă și Operetă oferă publicului posibilitatea reîntâlnirii cu muzica de operă, artiștii invitați Paula Iancic, Renata Vari, Alfredo Pascu și Alin Stanis alături de soliștii Operei timișorene și acompaniați de orchestra și corul instituției vor oferi pagini celebre din repertoriul universal de operă. Conducerea muzicală este asigurată de Maestrul Wolfgang Groehs.

De interes:  Esti model de videochat in Bucuresti? Afla ce poti face pentru ca membrii sa nu afle detalii despre viata ta privata

Ora de începere a spectacolelor este 20.30. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.