5 Ingrediente esentiale pentru a construi o relatie plina de satisfactii

Departe de idealurile pe care ni le vinde filmele sau mass-media, avand o relatie satisfacatoare si mentinerea ei de-a lungul anilor are mult mai multa munca si constructie continua decat credem. Intr-adevar, tindem sa luam in considerare sau sa confundam iubirea perfecta cu primele etape ale unei relatii , cand idealizarea, atractia sau dorinta ireprosabila de a vedea cealalta persoana sunt la ordinea zilei. Dar este exact ceea ce am putea numi dragoste adevarata ?

Cercetatorii s-au apucat de treaba si au stabilit 3 componente de baza ale iubirii in conformitate cu triunghiul dragostei Sternberg care a prezis in mare masura succesul relatiei. In primul rand, pasiunea este o stare de cautare intensa a celuilalt si a dorintei de unire , unde predomina atractia fizica, emotia fiziologica si dorinta de a impartasi afectiuni si situatii. Intimitatea ar fi legata de conexiunea emotionala si crearea unei legaturi de securitate care favorizeaza auto – revelatii si apropierea . Compromis ar trebui sa faca cu partea mai rationala a fiecarei relatii ; unde se face un echilibru de costuri si beneficii si relatia este continuatain ciuda costurilor care ar putea avea pentru valoarea care este conferita relatiei si celeilalte persoane . O ultima componenta a fost adaugata celor trei traditionale si este considerata o dubla varianta a pasiunii. In acest fel, „pasiunea romantica” s-ar referi la atributia pe care am face-o de atractie fizica si ca ar fi extrem de mediata de propriile noastre idealuri de iubire de cuplu si romantica.

De interes:  Beneficiile și îngrijirea adecvată a bărbii cu ulei de barbă

Iata 5 sfaturi care va pot ajuta sa mentineti fiecare componenta in acele cantitati suficient de active pentru ca relatia sa se bucure in continuare de momente bune .

Mai multa atentie la celalalt. In momentele in care retelele de socializare si telefoanele mobile consuma timp pentru interactiuni in timp real, sa fim atenti la cuplu (atat la ceea ce spun sau fac, cat la dedicarea unei emoticon sau a cateva propozitii in zilele in care suntem implicati) Face ca calitatea relatiei sa creasca si profitam mai mult de momentele in care suntem impreuna. Petrecerea timpului pentru relatie, incercarea de a va respecta reciproc si a desfasura activitati care va plac amandoi incurajeaza contactul si creste sentimentul cuplului ca un spatiu de calm, incredere si relaxare.

Explorati-va fanteziile.Vorbind despre fanteziile voastre este o modalitate buna de a incorpora o mica doza de romantism in intalnirile voastre. Va va permite, de asemenea, sa-ti cunosti partenerul mai bine si sa explorati impreuna noi forme de placere.

De interes:  Care sunt cele mai comune defectiuni la Opel Astra J?

De asemenea, fanteziile pot fi jucate ca jocuri pentru un sex mai bun si nu ar trebui sa va fie jena sa va bucurati de anumite lucruri interesante pe taramul sexual. Desigur, nu uitati sa mergeti incet la inceput si sa va folositi imaginatia pentru a mentine senzualitatea.

Aceste sfaturi pentru a va imbunatati viata sexuala si va vor permite sa adaugati un pic de condiment la intalnirile voastre, sa va duceti relatiile la un nivel nou si sa va bucurati amandoi la maxim. Nu mai asteptati si puneti-le in practica. Daca aveti nevoie de inspiratie, eporno.ro va pune la dispozitie o selectie cu materiale erotice pe care le puteti incerca.

Unul dintre lucrurile care ne diferentiaza partenerul de alte relatii este gradul si profunzimea cu care ne aratam si atingem. Pentru unele persoane, in plus, acest contact se face doar cu alti oameni, mai degraba decat cu un cuplu. Ingrijirea contactului emotional si a face ca cele doua parti ale cuplului sa se atinga mai mult chiar creste atractivitatea perceputa a celuilalt si face posibila negocierea conflictelor datorita apropierii si implicarii simtite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.