Cat de important este sistemul de franare pentru motocicleta ta?


Sistemul de franare in cazul motocicletelor este vital, atat in oras, cat si pe drumurile nationale, europene sau pe autostrazi.

Sistemul de franare optim te ajuta sa eviti rapid obstacolele din fata ta, sa inlaturi pericolele iminente, dar si sa elimini riscul producerii unor evenimente rutiere soldate cu victime umane. De aceea, atunci cand pornesti la drum cu noua ta achizitie, Indian FTR 1200 ’19, primul lucru pe care trebuie sa il urmaresti este grija pentru siguranta la rulare si franare. Un sistem de franare in care ai incredere te va ajuta sa opresti in timp util motocicleta si sa efectuezi manevrele pe care ti le doresti in deplina siguranta.

Saboti frana pentru siguranta din timpul franarii


O pereche de saboti frana sunt extrem de utili in intreg ansamblul sistemului de franare al superbei tale  motocicletei, Indian FTR 1200 ’19.

Sabotii de frana sunt piese componente ale sistemului de franare realizate din ferodo care actioneaza cu ajutorul unor cilindrii hidraulici in care se afla pistoane.

De interes:  Cum ornamentezi motocicleta ta intr-o maniera profesionista?

Acesti cilindrii de actionare pot fi, in functie de model, cu dubla actiune sau cu actiune simpla, cei cu dubla actiune avand doua pistoane mici si fiind folosite la franele duo-duplex si duo-servo. Cilindrii cu simpla actiune sau un singur piston si sunt folositi la franele duplex sau uni servo.

Sabotii de frana se uzeaza in mod special cand se porneste cu frana de mana trasa, iar semnele de uzura tin in general de zgomotul produs in timpul franari. Atunci cand pedala de franare are cursa lunga, iar franarea devine zgomotoasa, este posibil ca sabotii ca trebuie schimbati. In principal este recomandat ca sabotii sa fie verificati la fiecare 40.000 km.

Unde se regasesc sabotii de frana?

Sabotii de frana se gasesc in vehiculele echipate cu sistem de franare cu tambur. Acestea sunt componente de franare de moda veche, care au fost folosite inca de la inventarea vehiculelor. Cu toate ca franele cu disc si placute de frana au preluat majoritatea industriei auto-moto. Asa va, vei gasi unele usor unele vehicule, precum motociclete, autovehicule si camioane cu sistem de franare cu tambur si cu saboti de frana.

De interes:  Configurarea WordPress si configurarea WooCommerce

Ei inca au o mare durabilitate si design-ul lor este mult mai simplist. Procesul de creare a frictiunii este similar cu cel al sistemului de franare cu disc, sabotii de frana se freaca de suprafata tamburului pentru a incetini vehiculul. Sabotii de frana, de asemenea, sunt fabricati din otel. Sabotii de frana au un strat de material de frictiune pentru a-si prelungi durata de viata.

De ce sa alegi o motocicleta echipata cu saboti frana

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu de oferit de catre specialisti pentru cei mai putin familiarizati cu partea mecanica. O serie de avantaje plaseaza aceste componente moto in pole position. Iata care sunt principalele argumente oferite de catre specialisti.

In primul rand, nu foarte multi oameni realizeaza un aspect evident care favorizeaza intrebuintarea sabotilor de frana, si anume ca acestia sunt dispozitive moto reciclabile. In cazul in care sabotii de frana se deterioreaza, mecanicul nu ii va arunca, ei fiind transformati in saboti frana noi sau in alte piese moto.

De interes:  Mai este discriminarea rasială o problemă fundamentală a României? INTERVIU cu președintele Centrului de Advocacy și Drepturile Omului, Cerasela Bănică

Avand in vedere acest aspect amintit anterior, costul sabotilor este in mod normal la jumatate din costul placutelor de frana. Acestia se pot folosi chiar si pe roate din spate a motocicletei, fara a exista riscul supraincalzirii.

Exista insa, si un mare dar, in sensul ca, daca utilizezi saboti frana pe roata din fata, riscul supraincalzirii creste, astfel incat acestia sufera un proces mai rapid de uzura comparativ cu placutele de frana.

Dar nu iti face griji! Motociclete noi, precum Indian FTR 1200 ’19, sunt echipate cu un set de saboti frana performanti, cu o durata de viata mult mai mare. Piese de schimb se gasesc rapid si la distribuitorii autorizati din mediul virtual, unimotors.ro fiind unul dintre cel mai cunoscuti dealeri din zona Olteniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.