Alegerea unui cadou inspirat poate da, de cele mai multe ori, mari bătăi de cap cumpărătorului motiv pentru care un ceas, spre exemplu, reprezintă o alegere inteligentă, indiferent de ocazie.

Există o mulțime de variante pe piață, de la ceasuri clasice și până la cele smart astfel încât cumpăratorii vor găsi, cu siguranță, un model care să se potrivească personalității sărbătoritului. Pentru alegerea ceasului potrivit ar trebui avute în vedere pasiunile, stilul de viață, dar și preferințele vestimentare în așa fel încât ceasul să devină un accesoriu permanent.

În vreme ce femeile adoră ceasurile finuțe, eventual încrustate cu pietre semi prețioase, bărbații mizează pe modele smart care au incorporate o serie de funcții interesante, utile persoanelor active, dornice de mișcare. Pasionații sporturilor optează pentru modele rezistente la apă care să nu se deterioreze de la primul antrenament.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpara un ceas?

În cazul în care vrei să îi faci o surpriza iubitului/iubitei cu ocazia zilei de naștere, ar trebui să te gândești înainte la bugetul pe care vrei să îl aloci. Vei găsi ceasuri ieftine, care însă nu sunt calitative și care se vor strica foarte repede motiv pentru care ar trebui să le eviți. A cumpăra un ceas reprezintă o investiție așa că nu ar trebui să te zgârcești la bani. În mod evident, ceasurile de nișă se adresează unui public aparte, însă există o mulțime de firme care oferă cel mai bun raport – calitate preț.

De interes:  Peste 200.000 de euro pentru protejarea mediului natural, la Moldova Nouă

Aspectul brățării este un alt criteriu de care trebuie să ții cont. Brățările din piele se potrivesc cel mai bine unui bărbat conservator, cu un stil de viață ordonat care este adeptul ținutelor business. Brățările metalice sunt preferate, de regulă, de bărbații moderni pentru că sunt ușor de integrat în ținutele casual. Nu în ultimul rând, brățările din plastic sau silicon sunt pretabile modelelor sport pentru că au o rezistență mult mai mare.

Funcțiile pe care un ceas le îndeplinește ar trebui să fie în concordanță cu stilul de viață al posesorului. Spre exemplu, o persoană sportivă, va aprecia cu siguranță un ceas care monitorizează bătăile inimii sau care afișează apelurile/mesajele astfel încât telefonul să nu mai fie indispensabil în timpul antrenamentelor. O persoană cu un ritm de viață liniștit are nevoie de un ceas simplu, cu un afișaj de tip analog, ceasul fiind mai degrabă un accesoriu care vine în completarea ținutei decât un gadget.

De interes:  De ce este atât de important echilibrul raportului dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3?

Cele mai apreciate mărci

În materie de ceasuri, există o mulțime de branduri care au reușit să se afirme pe piață captând atenția cumpărătorilor. Printre cele mai apreciate modele se numără cele de la Casio, acestea fiind și accesibile din punct de vedere al prețului. Timex, Q&A sau Citizen sunt, de asemenea, mărci care oferă cel mai bun raport calitate – preț astfel că sunt printre cele mai căutate de pe piață. În cazul în care bugetul este nelimitat, se poate opta pentru un ceas de lux produs de una din firmele cu renume așa cum sunt Guess sau Just Cavalli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.