In trecut, talismanul era considerat un obiect cu proprietati magice, cu rol de protectie sau vindecare. Talismanele si-au pastrat farmecul, pana in zilele noastre, continuand sa fascineze unii oameni. Sa redescoperim impreuna care este semnificatia celor mai populare modele de talismane.

Semne zodiacale

In randul talismanelor cu detalii din email, printre cele mai apreciate se numara cele 12 semne zodiacale. Originea zodiacului se regaseste in Babilonul antic, dar cultura elena a avut o puternica influenta asupra semnificatiei si reprezentarii semnelor astrologice. Aceste talismane sunt purtate de pasionatii de astrologie si cunoasterea destinului.

Pisica

Este unul dintre cele mai iubite animale. Continuam traditia egipteana de adorare a pisicilor, chiar si in zilele noastre. Chiar daca in perioada medievala, pisicile, mai ales cele negre, au fost asociate cu vrăjitoria, acestea si-au „recapatat” locul in societate, fiindu-le atribuite independenta si iluminare spirituala. Sub influenta culturii chinezesti antice, in spatiul european, pisica este considerata purtatoare de noroc.

Fluture

Fluturele este de fapt o mica omida care a trecut printr-un proces de metamorfozare si s-a transformat intr-o creatura de o frumusete ravasitoare. De aceea, acesta a devenit un simbol al renasterii spirituale, schimbarii profunde, ori chiar al sperantei. 

Inima

Forma inimii, chiar daca este adeseori reprezentata inexact, transmite, in general, ideea de dragoste. Forma inimii este des intalnita ca talisman, fiind considerata o forma de manifestare a afectiunii sau atasamentului fata de o anumita persoana.

Hamsa

Mana lui Miriam sau a lui Hamesh este un simbol evreiesc caruia i-au fost conferite proprietati de aparare impotriva deochiului. Hamsa inseamna cinci, in limba ebraica. Daca este purtata cu degetele in sus, Hamsa iti va aduce prosperitate. Daca este purtata cu degetele in jos simbolizeaza starea de bine.

Inger

Ingerii apar frecvent in simbolistica talismanelor, chiar daca reprezentarea lor este departe de scrierile din textele biblice. Ei reprezinta incredere, speranta, legatura omului cu Dumnezeu. Acesti mesageri divini sunt preferati de persoane religioase sau care urmaresc sa atinga un nivel inalt de spiritualitate.

Unicorn

Este un animal fantastic despre care se crede in mitologia chineza, greaca sau persana ca poate fi vazut sau atins doar de catre oamenii inocenti. Unicornul este un animal pur care ar putea calatori intre lumea noastra si cea a spiritelor. Simbolismul modern il asociaza cu independenta, puritatea sau castitatea. Acesta este un talisman preferat, in general, de copiii de varste mici.

Bufnita

Aceasta pasare misterioasa a provocat imaginatia oamenilor din multe culturi ale lumii. In natura, bufnita este un pradator de succes, care intimideaza alte pasari. Din aceast cauza, ea este atacata de stoluri, in incercarea de a fi alungata. De cealalta parte, bufnita simbolizeaza intelepciunea, puterea supranaturala, libertatea in gandire si spiritul de observatie.

Sfera sau cercul

Una dintre cele mai frecvente forme ale unui talisman aminteste de ciclicitate. Sfera, de exemplu, simbolizeaza unitatea, egalitatea, plenitudinea si este o forma des utilizata, deoarece permite asocierea facila cu alte simboluri. Cercul este, insa, simbolul universal al unitatii si al infinitatii, fiind considerat de multi cercetatori drept primul simbol utilizat de omenire in diferite culturi si timpuri.

Simboluri asociate Craciunului

Apropierea sarbatorilor de iarna este momentul perfect pentru a purta talismane ce reprezinta diferite simboluri asociate Craciunului: bradul impodobit, steaua Nordului, Mos Craciun. Bradul de Craciun era considerat de triburile germanice pomul vietii. Steaua Nordului ii calauzeste pe cei pierduti si ii ajuta sa ajunga la destinatie. Iar dragul Mos Craciun le aminteste tuturor de nasterea lui Hristos si de bunatatea pe care trebuie sa o aratam celor nevoiasi, mai ales in preajma sarbatorilor.

Obiectele pe care le purtam vorbesc despre personalitatea noastra, iar podoabele noastre reflecta gusturi, optiuni si chiar transmit mesaje. Talismanul pe care alegi sa il porti vorbeste tuturor despre tine si pasiunile tale.

De interes:  Black Friday - Cele mai așteptate reduceri ale anului vin și la Glasspandoor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.