Optica medicala Bucuresti este o ramura a medicinii, aceasta inregistrand o multime de progrese in ultimii ani. Ea cuprinde toate produsele care sunt destinate pentru protectia, dar si corectia vederii. Vorbim asadar aici de clasicii ochelari, dar si de lentilele de contact precum si de toate accesoriile care sunt asociate acestora. De asemenea, optica medicala mai inseamna si dispozitivele medicale care se incadreaza in acest proces de ingrijire al ochilor.

Ce recomanda Optica medicala Bucuresti – Ochelari sau Lentile?

Medicul prescrie de obicei pacientilor care se confrunta cu probleme de vedere purtarea de ochelari sau purtarea de lentile de contact. Exista o multime de dezbateri cu privire la alegerea unora in detrimentul altora, dar cu toate acestea fiecare pacient poate decide pentru sine. Alegerea trebuie totusi facuta in functie de obiceiuri, stil de viata, dar si de varsta, iar un specialist de la optica medicala Bucuresti poate sta si el la dispozitie cu sfaturile cele mai utile.

Multe persoane aleg purtarea lentilelor de contact pentru ca acestea sunt eficiente din punctul de vedere al pastrarii fizionomiei. Ele nu afecteaza asadar fizionomia fiind mai potrivite. Daca valorile dioptriilor sunt mai ridicate, lentilele ar putea ajunge sa fie mult mai groase, iar acest lucru creeaza aspectul inestetic pe care unele persoane nu si-l doresc. Lentilele de contact pe de alta parte corecteaza acest defect de vedere, iar marele avantaj al lor este ca nu sunt observate de ceilalti.

In ceea ce priveste confortul, atat lentilele de contact, cat si ochelarii pot oferi un grad de confort similar. Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact nu pot fi purtate de unele persoane, de aceea in acest caz trebuie ascultat sfatul unui cabinet de optica medicala Bucuresti. Specialsitii stau in acest caz la dispozitia pacientilor cu sfaturile de care ei au nevoie. Lentilele pot provoca initial o stare de disconfort si este necesar ca pacientul sa se obisnuiasca cu acestea. De asemenea, ochelarii pot provoca si ei un disconfort pentru ca pacientii trebuie sa se obisnuiasca cu greutatea lor pe nas. Ei mai trebuie sa se obisnuiasca si cu limitarea campului vizual.

Lentilele de contact sunt avantajoase pentru ca ofera un camp vizual complet, ele fiind plasate direct pe globul ocular. Ochelarii restrang insa acest camp vizual, el fiind limitat de catre rame. Fiind mai usor de intretinut, acesta este unul dintre motivele pentru care unele persoane au in vedere ochelarii. Lentilele de contact trec printr-un proces zilnic de igienizare. Pe de alta parte insa, ochelarii se curata mult mai usor folosindu-se o batista speciala.

Atunci cand sunt purtati pe timp de iarna sau de vara, ochelarii pot ridica unele probleme. De exemplu, pe timp de iarna ochelarii se pot aburi de la schimbarea brusca de temperatura de la temperatura rece la cea calda. Lentilele de contact sunt mai avantajoase in acest fel, ele nefiind limitate din nici un punct de vedere. Daca doresti sa-ti alegi o pereche de ochelari, atunci ai posibilitatea de a proba mai multe modele de rame, acestea fiind disponibile in diverse forme si marimi.

 

De interes:  Criptomonedele, afectate de conflictele din ultimele zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.