În ziua de astăzi este aproape obligatoriu să economisești cât poți de mult pentru a face față dezechilibrului economic. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, iar prețurile cresc văzând cu ochii. Cu toate astea, obișnuința își spune cuvântul și unele lucruri ți-au devenit indispensabile, ori le consideri plăceri la care nu poți renunța atât de ușor. Pare greu sau chiar imposibil pentru început să economisești, dar situația nu este chiar atât de întunecată.

         Chiar dacă nu poți să negi prețurile și costurile se strâng rapid, cu puțin efort poți regla astfel de lucruri. O astfel de situație te pune pe gânduri în legătură cu un mod de trai mai sustenabil, așa că primul lucru pe care îl poți face este să strângi cureaua acolo unde nu te doare. Pe lângă un fond de rezervă, poți reduce cheltuielile folosind electrocasnice economice sau alternative ecologice și mult mai sănătoase ale produselor pe care le consideri indispensabile. 

Iată ce poți face pentru a economisi inteligent și cu minim de efort:

Mașina de spălat

         Dacă vrei să economisești inteligent, fără a renunța la plăcerile de zi cu zi, utilizează electrocasnicele cu cap. Mașina de spălat poate fi aleasă cu o clasă economibă bună pentru a avea un randament mai adecvat. Strânge suficient de multe haine înainte a de a porni mașina de spălat și folosește-o doar atunci când este necesar. De câte ori poți, folosește programul scurt, cu temperatura de 30 de grade.

Becurile

         În cazul iluminatului nu ai multe modificări de făcut. Folosește becuri economice LED pentru a avea certitudinea că nu investești în factura pentru curent mai mult decât este necesar. Această variantă este una mult mai economică și mai ecologică. Becurile normale sunt toxice pentru mediul înconjurător datorită cantității mari de mercur pe care o dețin. 

Vasele de zi cu zi

         Nimănui nu îi place să spele vasele în fiecare zi. Deși nu pare așa, o mașină de spălat vase este de fapt mai economică decât spălarea vaselor în mod tradițional. De asemenea, este și mult mai eficientă. Pe lângă timpul pe care îl câștigi, economia la apă și la curent se va simți imediat, alături de ridicarea gradului de confort când vine vorba despre îndeletnicirile tale zilnice. 

Mâncarea

         De regulă, toată lumea aruncă la coșul de gunoi cantități mari de mâncare. Ori se cumpără prea mult, ori se pierde din neglijență mâncarea prost stocată. Îți poți face un plan de rețete sau cumpărături pe săptămână și educi astfel cheltuială inutilă. Dacă îți place să grădinărești, îți poți pune chiar și câteva ghivece cu plante aromatice sau legume pe care le preferi și care sunt mai simplu de întreținut. 

         În concluzie, economia se poate face și mai simplu, fără un efort mare din partea ta și fără renunța la lucrurile care îți fac plăcere. Tot ce trebuie să știi este în ce vrei de fapt să investești și care sunt nevoile tale reale, iar economisirea banilor va deveni floare la urechie.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.