Încetarea din viață a unei persoane dragi nouă nu este niciodată un moment peste care să treci cu ușurință. Cu atât mai mult când avem de a face cu o sinucidere. De aceea, am decis ca în rândurile următoare să detaliem puțin ce presupune organizarea unei înmormântări pentru persoanele care au decis să își pună capăt zilelor.

 

Fără slujbă de înmormântare

 

Potrivit cutumelor religioase, sinucigașii nu au parte de slujbă de înmormântare, cu excepția celor pentru care se aduc dovezi că sufereau de anumite probleme psihice. Cu toate acestea, nimic nu te împiedică să optezi pentru unul dintre acele pachete funerare puse la dispoziție de firma de pompe funebre, pentru a-i oferi acestuia o înmormântare decentă. Da, ai nevoie să alegi din mulțimea de sicrie și alte obiecte funerare, să ai parte de un plan de înmormântare personalizat și multe altele. Pe câteva dintre ele ți le prezentăm și noi, iar pentru mai multe amănunte trebuie să discuți direct cu reprezentații firmei de servicii funerare.

De interes:  Apel de proiecte culturale - Camine in Miscare

 

Rugăciunile pentru cel decedat

 

Rugăciunile și dezlegările care se citesc de către preot în cadrul slujbei înmormântării au scopul de a-i ușura acestuia drumul pe lumea cealaltă, astfel încât să se prezinte mai bine pregătit la Judecata de Apoi. Cu toate acestea, pentru că persoana care a decedat a decis să își ia singură viața și a intervenit în cursul natural al lucrurilor, actul său este privit ca o revoltă împotriva Divinității. Prin urmare, reprezentanții Bisericii au decis ca în acest sens aceste persoane să nu aibă parte de slujba clasică a înmormântării.

 

Nu se face slujba în biserică

 

Spre deosebire de înmormântările clasice, tradiționale, în cazul celor care și-au luat viața, ultimul drum al acestora este unul aparte. Astfel, sicriul cu trupul acestuia nu poate fi depus în biserică și nici nu i se citește slujba în mod obișnuit. Ceremonialul religios este realizat de un singur preot, undeva la marginea curții bisericii. De asemenea, preotul trebuie să poarte doar epitrahilul. În niciun caz nu este permisă tragerea clopotelor și nici nu se țin tradiționalele cuvântări.

De interes:  Mai puține gunoaie la Caransebeș față de anul trecut. Ecologizarea prin puterea exemplului dă roade

 

Înmormântați la marginea cimitirului

 

Pentru creștini și nu numai, cimitirul este considerat un loc sfânt, așa că sinucigașii nu au dreptul să fie înmormântați laolaltă cu cei care nu și-au luat viața. Prin gestul lor, se consideră că au renunțat de bună voie la cel mai mare dar pe care ni l-a dat Divinitatea, viața, așa că nu sunt demni de același tratament. De aceea persoanele care s-au sinucis sunt îngropate, de regulă, la marginea cimitirelor.

Există și alte amănunte referitor la înmormântarea persoanelor care și-au luat viața, iar pe acestea le veți afla doar de la specialiștii de la o agenție de pompe funebre profesionsită.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.