Siguranța personală este una dintre nevoile de bază ale ființelor umane. Situată chiar deasupra nevoilor primare care țin de asigurarea hranei, a apei, a unui nivel bun de sănătate și a necesităților biologice solicitate de organism, siguranța stă la baza ”piramidei nevoilor lui Maslow”, primul om de știință, psiholog, care a clasificat aceste priorități ale vieții umane. 

Nevoia de siguranță înglobează o serie de deziderate umane care se referă mai ales la dorința de a avea un nivel mulțumitor de trai din punct de vedere economic, la deținerea unei locuințe personale, crearea unei familii și, desigur, ocuparea unui loc de muncă suficient de util societății și mulțumitor remunerat pentru a acoperi celelalte nevoi ale acestei categorii. 

Iată câteva direcții de acțiune pe care le poți lua de-a lungul vieții pentru a te bucura de îndeplinirea nevoii de siguranță 

  • Educația continuă

Educația este cheia deschiderii oportunităților în domeniul vieții profesionale și personale, deopotrivă. Nu doar anii de școală obligatorii înseamnă educație, ci și perfecționarea continuă chiar după terminarea studiilor. Dorința de a te autodepăși și de a învăța mereu lucruri noi este o cale garantată către succesul în carieră. Atât timp cât nu refuzi să înveți și aloci suficient timp deprinderii noilor abilități pe care le identifici ca fiind solicitate de piața muncii vei avea șanse sporite de a obține joburi mai bine plătite. Specializările într-un anumit domeniu sunt o cale sigură pentru venituri mai mari, iar aceste venituri îți pot oferi șansa de a construi celelalte elemente ale nevoii de siguranță.

  • Păstrează-ți sănătatea pe tot parcursul vieții
De interes:  Buy-Back, foloseste masina ta veche ca avans pentru alta mai noua

Deși poate părea plicticoasă deja, urarea tradițională românească ”Sănătate, că-i mai bună decât toate!” ascunde un adevăr. Atât timp cât te bucuri de o sănătate excelentă, celelalte vicisitudini inerente vieții îți vor părea mai ușor de suportat și de depășit. De aceea, este o bună idee să adopți cât mai curând posibil o dietă echilibrată, nutritivă, să eviți alimentele procesate și pline de conservanți, să duci o viață activă și chiar să faci un sport regulat ori chiar doar mișcare fizică zilnică. Investind în acest mod de comportament lungi perioade de timp, vei culege roadele la vârste mai înaintate când nu vei fi nevoit să mergi la medici decât pentru controalele de rutină. 

  • Ai grijă de adăpostul tău și al familiei 

Achiziția unui apartament sau a unei case este unul din visurile principale ale românilor. De altfel, România este țara cu un număr impresionant de proprietari de locuințe, spre deosebire de restul țărilor din Uniunea Europeană. Dorința de a avea un adăpost propriu este una din elementele de bază ale nevoii de siguranță, astfel că atunci când îți atingi dezideratul de a avea propria casă vine și momentul de a avea grijă de ea. Una dintre cele mai bune direcții de acțiune în acest sens este să alegi o formă de protecție a imobilului așa cum este, de exemplu, asigurarea facultativă a locuinței de la Asirom care îți garantează despăgubiri corecte într-o gamă largă de situații care pot conduce la avarierea sau chiar distrugerea căminului tău.

Iată deci doar câteva dintre căile pe care o persoană diligentă le poate adopta pentru a-și asigura un nivel confortabil de siguranță pe parcursul vieții, o veritabilă bază solidă de pornire către atingerea unor deziderate mai înalte. 

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.